OLIMPIJSKE IGRE

Kakva Kanada – strašna Kanada

Gildžus-Aleksander uzdanica Kanađana, Foto: FIBA
Gildžus-Aleksander uzdanica Kanađana, Foto: FIBA

Fenomenalno je košarkaška reprezentacija Kanade igrala na Svjetskom prvenstvu, u grupnoj fazi pobijedila Francusku i Letoniju, preskočila potom i Slovence, zaustavila ih je Srbija u polufinalu, ali su u meču za treće mjesto bili uspješniji od Sjedinjenih Američkih Državama.

Na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu dolaze u još jačem sastavu! Predvodiće ih, kao i na Dalekom istoku, prošlosezonski kandidat za MVP-a Šaj GildžusAleksandar, ali ovoga puta uz pomoć beka Denvera Džamala Mareja i još osam NBA košarkaša!

Marej je preskočio Svjetsko prvenstvo zbog povrede, nije uspio da se oporavi od tadašnje šampionske sezone ekipe iz Kolorada, ali sada je maksimalno spreman i motivisan, pa će prvi put obući dres Kanade još od 2015. godine.

GildžusAleksander je briljirao na pomenutom Mundobasketu, prosječno ubacivao 25 poena i dvostruki je “All-star”.

Kapiten je prekaljeni Keli Olinik, član Toronto Reptorsa sa preko 750 NBA utakmica u rukama. Ostatak rostera Kanađana čine Nikeil Aleksander Voker iz Minesote, Ar Džej Beret iz Toronta, Dilon Bruks iz Hjustona, Lu Dort iz Oklahome, Trej Lajls iz Sakramenta, Dvajt Pauel iz Dalasa, Endrju Nembhard iz Indijane, zatim Kem Birč iz Đirone i Melvin Edžam iz Unikahe.

Osvajač svjetske bronze se nalazi u ‘grupi smrti’ na Olimpijskim igrama zajedno sa Australijom, Grčkom i Španijom.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare