KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

Kamerunci pružili jak otpor Letoncima

Foto: FIBA

Prema očekivanjima, Letonija i Brazil boriće se za olimpijsku vizu na turniru u Rigi.

>>> Dončić i drugovi se “utopili” u pirejskoj luci, Brazil u trećoj dionici “slomio” Filipince

Domaćini međutim nisu imali ni malo lak zadatak u polufinalu sa Kamerunom – 72:59.

Iako su poslednji put vodili u 12. minutu (24:23), Neukrotivi lavovi su konstantno disali za vratom favoritu. Izjednačili su Afrikancima na 40:40 sredinom treće dionice, izabranici Luke Bankija odgovorili sa osam vezanih poena, ali su ključnu zalihu napravili tek na startu poslednje četvrtine, kada su Ronalds Šmits i Arturs Štrautins inicirali seriju 10:0 za 62:50.

Poslednji trzaj Kamerunaca bila su pet vezanih poena Džeremaje Hila za minus sedam (57:64), tri minuta i 26 sekundi do kraja. Međutim, upravo to je bilo sve što su predstavnici Crnog kontinenta mogli da daju.

Rihards Lomaš sa 20 poena bio je najefikasniji u pobjedničkom timu. Šmits je dodao 13 poena.

U redovima Kameruna samo je Vilijams Narase sa 14 poena bio dvocifren.

Bahami, sa tri NBA asa, Deandre Ejtonom (24 poena), Badi Hildom (19) i Erikom Gordonom (13) čekaju Španiju u finalu turnira u Valensiji. Karipska selekcija je u kontinentalnim kvalifikacijama eliminisala Argentinu, pregazila Finsku i Poljsku u grupi, danas najprijatnije iznenađenje Liban rezultatom 89:72.

Dopustili su favoriti Azijcima samo sredinom poslednjeg kvartala da se ponadaju, priđu na 62:67, ali su brzo pobjegli na plus 12 i priveli meč kraju.

Pored udarne trojke, kod Bahama je i Valdez Edžkomb ubacio 13 poena. U poraženom timu dvocifreni su bili Serhio El Darvič sa 22, Hajk Gjokjan 13 i Omari Spelman sa 12 poena.

U drugom polufinalu Španci od 20.30 časova igraju sa Finskom.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare