OČEKIVANJA NISU OPRAVDANA

Kaminski i Partizan se razišli

Foto: ABA liga/KK Partizan

Američki centar Frenk Kaminski ovog ljeta stigao je u Partizan kao zaista zvučno pojačanje. Nekadašnji košarkaš Šarlota, Finiksa, Atlante i Hjustona važio je za pravu transfer “bombu” sada već bivšeg prvaka ABA lige.

Pred Kaminskim je postavljen jako težak zadatak – zamijeniti Matijasa Lesora, momka koji je izrastao u jednog od najboljih centara u Evroligi igrajući za Partizan prošle sezone.

Od početka je bilo jasno da Frenk nema ni blizu energiju kao Francuz, ali se vjerovalo da svojim iskustvom i kvalitetom može da nadoknadi sve. Ipak, privikavanje na evropsku košarku išlo je teško, a čini se da ni Kaminski nije baš tip koji je bio spreman na pritisak igranja za klub koji u prosjeku ima više od 20 hiljada ljudi u dvorani.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Na kraju, kada se podvuče crta, malo je Partizan dobio od momka koji je stigao sa zavidnim NBA iskustvom.

Već u finalu ABA lige dalo se naslutiti da Kaminskog nećemo gledati i naredne sezone u crno-bijelom dresu. Amerikanac je u finalu protiv Crvene zvezde uglavnom počinjao mečeve, ali nakon nekoliko uvodnih minuta ostatak meča je provodio na dnu klupe dok su se na centarskoj liniji smjenjivali Bruno Kaboklo i Alen Smailagić.

Bio je to jasan znak Željka Obradovića – više ne računa na Frenka. Klub je pred početak Košarkaške lige Srbije dozvolio Kaminskom da otputuje u Sjedinjene Američke Države i oslobodio ga budućih obaveza, pa je on već danas napustio Beograd.

To je ujedno i potvrda da je njegova epizoda sa nekadašnjim prvakom Evrope završena.