EVROKUP

Kate najkorisniji igrač 17. kola

Foto: nordphoto GmbH/Hafner/

Emanuel Kate iz Kluža, MVP je 17. kola Evrokupa. Rumun je tip-inom na dvije sekunde prije kraja produžetka donio svom timu pobjedu nad Gran Kanarijom od 113:11.

Kate je ubilježio lične rekorde kada je indeks korisnosti u pitanju (38) i poeni (23), uz perfektan šut iz igre (9/9), za dva poena 8/8 i 1/1 za tri. Slobodna bacanja je šutirao 5/4. Kate je takođe upisao 10 skokova, tri asistencije, tri ukradene lopte, dvije blokade i četiri iznuđena faula.

Ovo je drugi put da neko od košarkaša Kluža prigrabi priznanje za MVP-a kola, nakon Karela Guzmana u sedmoj rundi.

Najveći lični indeks korisnosti (36) imao je i Roni Harel u pobjedi Arisa na gostovanju Ulmu (86:66).

Harel je radio sve, imao je 19 poena, osam skokova, sedam asistencija, lični rekod od šest ukradenih lopti, kao i dvije blokade.

Ti-Džej Šorts iz Pariza je imao treći najbolji indeks (34) u pobjedi svog tima nad Bešiktašem u Istanbulu (95:72).

Omaleni reprezentativac Sjeverne Makedonije ubilježio je 23 poena, pet skokova, šest asistencija, jednu ukradenu loptu i sedam iznuđenih faulova.

Centar Cedevita Olimpije Karlo Matković imao je skoro savršeno veče u porazu od London Lajonsa. Hrvat je ubilježio 21 poen, osam skokova, dvije asistencije, pet blokada i pet iznuđenih faulova, bez izgubljene lopte za indeks 33.

Lični rekord, kada je PIR u pitanju, ubilježio je Nikolas Brusino iz Gran Kanarije (30). Argentinac je imao u rekodno poentersko veče (30), a upisao je još po četiri skoka i asistencije, dok je nad njim načinjeno osam faulova.