Kljajićeva Gran Kanarija odustaje od Evrolige

Foto: eurocupbasketball.com

Aktuelna sezona u Evroligi još uvijek nije gotova, a već su se pojavile turbulencije za narednu. O čemu se radi?

Nakon što su dominantno osvojili Evrokup košarkaši Gran Kanarije osigurali su mjesto u najjačem evropskom takmičenju naredne sezone. Međutim, čelnici kluba ozbiljno razmatraju da ne igraju Evroligu, prenosi specijalizovani portal Basketnews.

Razlozi su finansijske, logističke i takmičarske prirode. Naime, ekipa Jovana Kljajića našla bi se pred velikim izazovima u regularnom dijelu sezone sa 34 utakmice, gdje ih čekaju vrhunski protivnici, ali i zahtjevni rasporedi putovanja. Uz to, sve treba kombinovati sa španskom ACB ligom.

Posljednji put, tim sa Kanarskih ostrva je igrao Evroligu u sezoni 2018-19 kada je u 30 utakmica upisao osam pobjeda. Iste sezone, nijesu uspjeli da se plasiraju u plej-of domaćeg šampionata.

Kako prenose evropski mediji, klub nije preduzimao nikakve akcije, sve se svodi na “razmišljanje”, a konačna lista učesnika Evrolige za sljedeću sezonu biće poznata na Skupštini, koja će biti održana u julu.

Prema izvorima Basketnews-a prvi favorit da “uskoči” ako Gran Kanarija definitivno odluči da ne igra Evroligu je – Valensija našeg Bojana Dubljevića.

Nema dileme, očekuje nas burno ljeto kada je Evroliga u pitanju.