ODLUKA BORDA EVROLIGE

Klubovi iz ABA lige se u narednih 16 godina ne mogu nadati dugoročnoj licenci

Foto: KK Budućnost

Klubovi iz ABA lige neće dobiti dugoročnu licencu za učešće u Evroligi makar narednih 16 godina. Između ostalog to je odluka borda Evrolige na današnjem sastanku.

Kako prenosi poznati grčki novinar Aris Barkas i njegov Jurohups, u Evroligi neće biti velikih promjena do 2040. godine.

Dioničari Evrolige, tačnije 13 klubova koji donose odluke, riješili su da produže aktuelno partnerstvo, što znači da CSKA Moskva ostaje među glavnim timovima i donosiocima bitnih odluka.

Novina koju je Barkas iznio jeste da među pomenutim klubovima nema berlinske Albe.

Klubovi iz regiona će prema toj odluci zavisiti od kratkotrajnih pozivnica. U ovom momentu i mogu se eventualno nadati B licenci, ili trogodišnjem ugovoru, ali o tome će biti riječi tek 2026. godine.

Situacija je jasna, šampion ABA lige će morati da plati za učešće u Evroligi, tačnije 750.000 eura, a pored toga potrebno je platiti i 250.000 eura za sudijsku organizaciju, što je tačno milion eura.

Što se tiče učesnika naredne sezone, mnogo toga će biti poznato 18. juna kada je zakazan sastanak borda u Berseloni. Biće rasprave o rasporedu i učesnicima, a očekuje se da Crvena zvezda i Partizan ponovo budu dio elite. Najveće pitanje je umjesto koga ulazi Pariz kao osvajač Evrokupa. Trenutno se šuška da je Valensija ta koja je najbliža preseljenju u Evrokup, ali je donekle nepoznata situacija sa Virtusom iz Bolonje koja ima finansijskih problema usled odlaska glavnog sponzora.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare