Košarkaši napredovali na FIBA listi

Foto: FIBA

Crnogorski košarkaši napredovali su na FIBA rang listi. Izabranici Boška Radovića zaradili su dvije pozicije poslije fenomenalnog nastupa na Mundobasketu i sada su 17. reprezentacija planete.

Na 11. poziciji su kada se gleda lista evropskih selekcija. Podsjećanja radi, Bojan Dubljević i drugovi su u Manili ubilježili pobjede nad Egiptom, Meksikom i Grčkom, dok su poraženi od SAD i Litvanije, te su u konačnom poretku zauzeli 11. mjesto.

Šansu da nastave sa sjajnim rezultatima crnogorski košarkaši imaju već u februaru naredne godine, kada startuju kvalifikacije za Eurobasket.

Amerikanci su imali razočaravajući nastup na Svjetskom prvenstvu, ali su se vratili na prvo mjesto FIBA rang liste, dok su Španci nakon eliminacije u glavnoj rundi “skliznuli” na drugu poziciju.

Novi svjetski prvak, Njemačka, napredovala je osam pozicija i trenutno je treća. Australija je pala za jednu stepenicu, Srbija je minimalno napredovala i trenutno je peta.

Veliki napredak ubilježili su Kanada i pogotovo Letonija. Košarkaši iz zemlje javorovog lista su osvajanje bronze “naplatili” napredovanjem za devet poziciji i sada su šesti, dok su Letonci, mimo svih prognoza na Mundobasketu stigli do četvrtfinala i napredovali su čak 22 mjesta, čime su stigli do osme pozicije na FIBA rang listi.