Košarkašice počele pripreme za EP: Dvije nove Amerikanke se bore za mjesto u timu

Foto: KSCG

Operacija Eurobasket je zvanično počela. Košarkašice Crne Gore okupile su se danas i krenule sa pripremama za Evropsko prvenstvo.

Selektorka Jelena Škerović će sa svojim izabranicama raditi u Podgorici, a zakazano je devet provjera do starta šampionata Starog kontinenta koji se igra u Izraelu i Sloveniji, od 15. do 25. juna.

Nije nova situacija za nas, očekivanja su da najbolje moguće odradimo ove pripreme, da iskoristimo ovo vrijeme da se dobro uigramo i da prikažemo najbolje partije na Eurobasketu. Radićemo ovdje u Podgorici, imamo pripremne utakmice protiv Srbije i Slovenije, takođe učestvovaćemo na Igrama malih zemalja, tako da imamo devet utakmica da igramo prije Evropskog šampionata, što je dovoljno da se uigramo i vidimo naš potencijal i šta možemo da očekujemo od Eurobasketa“, istakla je Škerović.

Tokom priprema za mjesto u selekciji koja će igrati na EP boriće se i dvije nove igračice – Nataša Mek i Taja Rejmer. Crnogorska selekcija će prve pripremne utakmice odigrati na Zlatiboru 23. i 24. maja protiv Srbije, 28. maja počinju Igre malih zemalja, dok su dueli sa Slovenijom planirani za 8. i 9. jun.

Očekujemo da one pokažu kvalitet tokom priprema sa nama, da vidimo koja će se najbolje uklopiti u stil naše igre. Mislim da je dobro za nas što su obije tu, jer imaju kvalitet, znamo ih dobro. Jedna igra u Bešiktaštu, a druga je sa Lublinom osvojila titulu u Poljskoj. Imaju kvalitet, naročito jer igraju na poziciji pet gdje nam je prijeko potrebna igračica sa iskustvom“, nema dilemu Škerović.

“Crvene” će igrati u grupi A koja se igra u Tel Avivu, a rivali su Letonija, Španij i Grčka. Iz grupe prolaze tri selekcije, prvoplasirana direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani u osminu finala.

Želimo da budemo zdravi, na okupu, da se što bolje spremimo kao ekipa. Nakon toga želimo da prođemo grupu, pa da vidimo što možemo kasnije. Nadamo se da ćemo stići do Slovenije” priželjkuje Bojana Kovačević.

Na spisku Jelene Škerović su:

 1. Milica Jovanović – Miškolc
 2. Božica Mujović – Čajka
 3. Sofija Živaljević – Arka Gdinja
 4. Bojana Kovačević – Kadi la Seu
 5. Jovana Pašić – Herceg Novi 87
 6. Jelena Vučetić – Kadi la Seu
 7. Jelena Dubljević – Mersin
 8. Dragana Žiković – Budućnost Bemax
 9. Marija Leković – Budućnost Bemax
 10. Ksenija Šćepanović – Budućnost Bemax
 11. Maja Bigović – Budućnost Bemax
 12. Zorana Radonjić – Budućnost Bemax
 13. Milena Jakšić – Nikšić
 14. Nataša Mek – Lublin
 15. Taja Rejmer – Bešiktaš
 16. Lana Vukčević – Budućnost Bemax
 17. Anastasija Drobnjak – Budućnost Bemax