KOŠARKA

Legenda Reala i Španije završava karijeru

Foto: Oscar Gonzalez/SIPA USA/PIXSELL

Rudi Fernandez odlučio je da povuče ručnu. Španska košarkaška legenda i čovjek koji je simbol Košarkaškog kluba Real Madrid na kraju ove sezone završiće svoju prebogatu karijeru.

Posljednji turnir biće mu kvalifikacije za Olimpijske igre sa Španijom i onda eventualno i same Igre ukoliko Crvena furija uspije da izbori kartu za Pariz. Kada je u pitanju klupska košarka, ovo je posljednjih par mjeseci u kojima ćemo na parketu gledati jednog od najodanijih, najboljih, ali i, za protivnike, najiritantnijih igrača.

“Već sam star i počinjem da razmišljam o drugim stvarima kao što je porodica. Imam još nekoliko mjeseci do kraja i želim da doprinesem što više mogu. Osjećam se veoma voljenim, ali ovo je kraj. Ostalo mi je još nekoliko mjeseci da uživam sa saigračima“, rekao je Rudi.

Profesionalnu karijeru započeo je prije čak 22 godine u Huventudu. Član kluba iz Badalone bio je sve do 2008. godine kada ga je Finiks, koji ga je godinu dana draftovao kao 24. pika, proslijedio Portland Trejl Blejzersima. U Portlandu je odigrao tri sezone, a potom otišao još jednu u Denver i onda došao u Real Madrid gdje je i danas.

Za ovih 12 godina u dresu kraljevskog kluba postao je pravi simbol Reala. Sa Madriđanima podigao je pet trofeja šampiona Španije i tri Evrolige. Šest puta je bio šampion Kupa Kralja, a u svojoj riznici osim mnogih individualnih priznanja ima i trofej Evrokupa koji je osvojio 2008. sa Huventudom.

Nije postao simbol samo Real Madrida već i španske reprezentacije sa kojom je tek imao uspjeha, toliko da je sve to teško i nabrojati. Četiri puta je bio šampion Evrope, a po jednom je osvajao srebro i bronzu na šampionatima Starog kontinenta. Dva puta je bio šampion svijeta, a sa Olimpijskih igara ima tri medalje (dva srebra i jedna bronza) i ovoga ljeta imaće priliku da popravi bilans, ukoliko se Španci plasiraju.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare