LOB specijal za Mundobasket: Amerikanci prvi favoriti, evo gdje je Crna Gora

Foto: Lob Sport

Čekanje se bliži kraju, još samo deset dana ostalo je do početka Mundobasketa. Epicentar magije biće Filipini, Japan i Indonezija, a među onima koji će tražiti slavu su i košarkaši Crne Gore. Crveni će još danas trenirati u Baru, a put za Manilu (gdje će igrati grupnu fazu) zakazan je za sjutra.

Lob kladionice su i ovog puta pripremile bogatu ponudu specijala za šampionat svijeta, a kada sve krene biće i mnogo više.

Danas ćemo prečešljati ponudu za osvajače. Iako je ovaj tim SAD daleko od najjačeg, Amerikanci su ubjedljivo prvi favoriti za osvajanje Nejsmitovog trofeja. Kvota da će se SAD popeti na vrh je – 1,70.

Crna Gora dijeli 14. mjesto sa Finskom i Dominikanskom republikom sa kvotom 150. Imaće selektor Boško Radović najjači tim na raspolaganju, a malena balkanska ljepotica sanja plasman u drugu fazu šampionata.

Drugi favorit je Kanada koja će imati moćan tim, ali još uvijek nije poznato da li će moći da računa na prvu zvijezdu – Džamala Mareja. NBA šampion je došao na pripreme reprezentacije, a konačnu odluku o njegovom nastupu će donijeti ljekarski tim.

Slijede Slovenija, Australija i Francuska. A, aktuelni šampion Španija je na šestom mjestu sa kvotom 12.

Kompletnu ponudu za Svjetsko prvenstvo možete pogledati na sajtu lobbet.me.