LOB SPORT SAZNAJE: Evroliga se vraća u “Moraču”

Detalj sa prvog meča koji je igran u Beogradu (Foto: euroleaguebasketball.net)

Sanjaju navijači Budućnosti novi povratak u Evroligu, to u ovom momentu ne djeluje baš realno, ali niko ne može zabraniti ljubiteljima crnogorskog šampiona da zamišljaju. I dok taj san traje, Evroliga će se, makar na kratko, vratiti u Podgoricu. Skoro pet godina od posljednjeg meča koji su Plavi igrali u najjačem evropskom takmičenju. Bilo je to 21. marta 2019. godine kada je u “Morači” slavio Efes.

Kako Lob Sport ekskluzivno saznaje, meč 26. runde između Makabija i Efesa igraće se u našoj najvećoj dvorani 8. februara.

Poznato je da je zbog rata u Izraelu Makabi već neko vrijeme domaćin u beogradskom Pioniru, a na sve to se nadovezala odluka turskih vlasti da ne dopuste Izraelcima da budu gosti u Istanbulu. Zbog toga je nedavno Fenerbahče domaćin Makabiju bio u Panevežisu, a nakon Fenera i Efes traži alternativno domaćinstvo.

Izbor je pao na Podgoricu i “Moraču”, a kako saznajemo dvostruki šampion Starog kontinenta je već poslao dopis u kojem je izrazio želju da meč protiv Makabija odigra u našoj najvećoj dvorani, te se raspituje da li je dvorana slobodna u tom terminu. Budućnost svoj meč u Evrokupu igra dan ranije (7. februara protiv Gran Kanarije od 19 sati), pa ukoliko bi došlo do dogovora sa Efesom, biće to novi izazov za sve zaposlene u “Morači” da dvoranu našminkaju za meč najjačeg takmičenja u Evropi.

Ostaje da se vidi i da li će se meč igrati uz prisustvo navijača. Na meču Fenerbahčea i Makabija u Litvaniji bilo je skoro 3.000 ljudi na tribinama.

Prije drugog međusobnog duela u sezoni, Efes će odigrati još pet, a Makabi još šest mečeva, pa će do tada slika na tabeli biti znatno jasnija. Trenutno, “ponos Izraela” je u zoni plej-ina sa 11 pobjeda i osam poraza (večeras dočekuje Virtus), dok je Efes na 16. mjestu sa sedam trijumfa i 13 poraza.

Plasman obezedio Sofascore