IGRAĆE SE MAJSTORICA

Ludnica u Grčkoj – PAO osvojio Pirej

Kendrik Nan predvodio goste, Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip/IPA/PIXSELL
Kendrik Nan predvodio goste, Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip/IPA/PIXSELL

Iako je ove sezone ostvario senzacionalni uspjeh osvajanjem Evrolige, Panatinaikos ne pomišlja na predaju u Grčkoj, pogotovo u ratu sa najvećim rivalom – Olimpijakosom.

Tim iz Pireja je u finalnoj seriji za nacionalnog prvaka imao ogromnih 2:0, ali su se Zeleni preporodili i večerašnjom pobjedom 88:85 izjednačili na 2:2, te će se majstorica igrati u krcatoj OAKA areni!

Još jedan spektakularan meč grčkih velikana u kojem je PAO odustajao da umre, iako je domaćin u nekoliko navrata imao +10, i te kako velika prednost u okršaju ljutih rivala.

Već na startu treće četvrtine Panatinaikos je serijom 10:0 prešao u vođstvo, pa je do kraja meča vladala rezultatska klackalica u kojoj je tim Ergina Atamana imao “hladniju” glavu.

Dokazao je PAO da titula na evropskom kontinentu nije slučajnost, a Kendrik Nan još jednom svima pokazao kakav je igrač – završio je susret sa 25 poena i bio ubjedljivo najefikasniji košarkaš u dvorani “Mira i prijateljstva”.

Majstorica se igra u petak. Panatinaikos juri rekordnu 40. titulu, Olimpijakos, koji je bio najbolji u protekle dvije sezone Grčke, ima 14. trofeja.