Makabijeva stotka u čast trofejnog trenera

Majstorica u Monte Karlu u srijedu od 19 časova će odlučivati putnika na fajnal-for Evrolige u dvoboju Monaka i Makabija. Izraelci su u meču za goli život ubjedljivo slavili (104:69) i izjednačili rezultat u plej-of seriji na 2-2.

Utakmica u “Menora Mivtačim” areni je počela svečano, pošto je u kuću slavnih najvećeg izraelskog kluba primljen Dejvid Blat, koji je “žutima” u sezoni 2013/14. donio šestu, za sada, poslednju titulu prvaka Evrope.

“Kneževi” su pokušali da pokvare slavlje, tokom prvih 10 minuta imali vođstvo od 24:17, ali nakon toga pet minuta nisu uspjeli da pogode koš! Ponos Izraela je to iskoristio i serijom 20:0 preokrenuo na 37:24. “Ubili” su domaći ambicije kluba iz Monte Karla da u Tel Avivu čekira kartu za Kaunas dalekometnom paljbom. Lorenco Braun je u 20 vezanih poena svog tima ugradio tri trojke, Džejk Koen dvije.

Ekipi Odeda Kataša se nakon što je sa sebe skinula teret eventualne eliminacije “opustila ruka”. Držali su sve konce utakmice u svojim rukama, dok je nervoza sve više i više sputavala goste, a kulminacija se desila u finišu treće četvrtine kada je isključen njihov strateg Saša Obradović.

Prednost Makabija je rasla do 36 poena (104:68), ali koš razlika ne igra ulogu u ovim plej-of serijama, sve će stati u 40 minuta košarke u Monte Karlu. Ko bude bolje u dvorani na stadionu “Luj drugi” izboriće fajnal-for.

Ponos Izraela je do pobjede vodio Braun sa 22 poena. Još pet košarkaša Makabija je imalo dvocifren košgeterski učinak. Vejd Boldvin je ubacio 19, Aleks Pojtres 12, Džon Dibartolomeo i Darun Hilijard po 11, a Bonzi Kolson 10 poena.

Kod Monaka 13 poena Majka Džejmsa, poen manje je postigao Džon Braun, dok je Donatas Moteijunas upisao 11 poena.