Mijović: Imamo čemu da se nadamo. Navijači su nam potrebni

Zadovoljan uprkos porazu: Petar Mijović, Foto: Filip Roganović

Budućnost je u dramatičnom finišu izgubila od Partizana 82:83 u utakmici 22. kola ABA lige.

>>> Partizan u drami bolji od hrabre Budućnosti

Hrabri “plavo-bijeli” pokazali su zube, posebno u drugom poluvremenu. Takođe, bila je vidljiva i nova energija, koja je došla sa dolaskom trenera Petra Mijovića.

“Uspjeli smo da se ne povučemo pred kvalitetom Partizanom. Probali smo za kratko vrijeme da neke stvari promijenimo i ubacimo nešto novo. Mislim da smo u tome uspjeli. Imali smo perioda dobre igre, ali i padova, a to se posebno osjeti protiv ekipa kakav je Partizan. Sredinom druge četvrtine smo loše reagovali na njihovu promjenu odbrane, promašili nekoliko zicera. Tada smo im dozvolili da se odlijepe”, analizira Mijović.

“Mislim da smo u nastavku odigrali dobro. Probudio se Grin, pokazao svoj napadački kvalitet. Probali smo da preko njega napadnemo Pantera i Nanelija, kako bi im ostavili manje svježine za napad”, naglašava trener Budućnosti.

Uprkos porazu, večerašnji pristup igrača u plavim dresovima itekako nude optimizam uoči četvrtfinala i Mege.

“Slika utakmice je pozitivna. Sa ovakvim pristupom i nivoom energije, imamo čemu da se nadamo u nastavku sezone. Takođe, nama su navijači potrebni. Ova ekipa može da igra i iznad svog kvaliteta, ako je nošena na pravi način sa tribina. Navijači su večeras znali da nas podrže u trenucima kada smo padali. Nemamo dvoranu od 20 hiljada mjesta, ali za nas ovih pet hiljada ljudi zvuči kao da ih je mnogo više”, zaključuje Mijović.