Mijović oprezan: Očekuje nas potpuno drugačiji meč nego u Podgorici

Photo: ABA liga/Filip Roganović

Nema opuštanja u ekipi Budućnosti iako su prvu utakmicu četvrtfinala ABA lige protiv ekipe Mege riješili ubjedljivo u svoju korist (94:77). Sjutra ih od 18 časova očekuje drugi meč koji će se igrati u dvorani Pinki u Sremskoj Mitrovici od 18 časova. Biće to prilika da podgorički tim u dva meča riješi ovu seriju i obezbijedi plasman u polufinale regionalnog takmičenja.

Trener “Plavih“, Petar Mijović ističe da je njegov tim arhivirao prvu utakmicu, te da je sav fokus stavljen na stvarima koje nisu bile dovoljno dobre u prvom meču.

Arhivirali smo tu prvu utakmicu. Pokušali smo da iz nje uzmemo pozitivne stvari koje su se tokom tih 40 minuta desile. Sa ogromnom pažnjom u pripremi druge utakmice smo pristupili nekim stvarima koje su se izdešavale pogotovo u prvoj četvrtini i posljednjih četiri, pet minuta utakmice gdje je Mega pokazala koliko opasna može da bude.“, započeo je Mijović.

Photo: ABA liga/Filip Roganović

Biranim riječima govorio je o ekipi Mege za koju smatra da je jako talentovana i dobro utrenirana ekipa.

To je ekipa koja igra dobro, koja je utrenirana jako dobro, koja je jako talentovana i ako im dopustite da igraju svoju igru, odnosno da nivo agresivnosti posebno na lopti ne bude na željenom nivou, onda postaju još opasniji nego što jesu. Nadam se da ćemo u tom dijelu odraditi mnogo bolji posao i da ćemo taj pritisak na njihovu spoljnu liniju da uvedemo u ravan važnosti same utakmice, da to bude na značajno većem nivou nego što je bilo u određenim djelovima prve utakmice. Samim tim mislim da ćemo i te njihove glavne udare kroz “close out” situacije bolje riješavati.“, nastavlja šef struke Budućnosti.

Očekuje sasvim drugačiji meč u odnosu na onaj od prije osam dana. Kaže da svako minimalno odstupanje od osnovnih napadačkih zamisli može da uvede njegov tim u problem.

Sigurno da nas očekuje potpuno drugačija utakmica nego u Podgorici. Mega na svom terenu igra značajno drugačije. Svaki pad koncentracije, svaka mekoća u odbrani i odstupanje od osnovnih napadačkih zamisli može da nas uvede u problem i da nas dovede u situaciju da nas Mega poremeti i da nam ne dozvoli da u dva meča riješimo putnika u polufinale.“, zaključio je Mijović.