Mijović: Srećan sam što imam Erika u ekipi, ali i ostalih 13 igrača

Košarkaši Budućnosti su uspješno otvorili četvrtfinale plej-ofa ABA lige. Ubjedljiv trijumf nad Megom (94:77) daje nadu da “plavi“ mogu završiti posao u dvije utakmice.

U suštini očekivano početak u grču. Sa jedne strane je bila ekipa sa imperativom, sa druge strane mlada, rasterećena ekipa. Na taj grč se naslonio nedostatak čvrstine u fazi odbrane, drugi faul napravili smo u šestom minutu, što su oni iskoristili. Od momenta kada smo podigli agresivnost, kada im nismo dali lagan šut i kada smo počeli da trčimo, imali smo 17 laganih poena. Na sve se to nadovezalo vraćanje Grina sa klupe koji je bio u odličnom šuterskom ritmu. Sve je to proizvelo da od minus 12 preokrenemo na plus 12 do poluvremena“, rekao je trener Budućnosti, Petar Mijović.

Meč je nakon odmora bio jednosmjerna ulica.

U trećoj smo našli ritam, popeli razliku na preko 20 poena. Nakon toga smo ostali bez Tre Bel Hejnsa, Drobnjak je osjetio bol u mišiću, pa smo ostali sa Popovićem i Atićem kao iznuđenim rješenjima na poziciji pleja. Moramo da postavimo stvari u glavi tako da se pojavimo u Sremskoj Mitrovici kao da je rezultat 0:0“.

Peko je kazao da će vrijeme do revanša iskoristiti da implementira neke nove zamisli i da popravi odbranu svog tima

Osvrnuo se Baranin i na 34 poena Erika Grina. Amerikanaca je ispalio “rafal” u drugoj četvrtini, kada je ubacio 24 poena.

Vrhunski profesionalac, vrhunski igrač, srećan sam što ga imam u ekipi, kao i ostalih 13 igrača. Što je važno, u drugoj četvrtini kada se „upalio“ imao je i pomoć saigrača. Imali smo u prvoj četvrtini samo jednu asistenciju, poslije smo se timski uzdigli. Mi smo tim. Večeras je iskočio Erik Grin. Kamenjaš je bio odličan u napadu, Obrajen rješavao dobro neke situacije. Momci koji sada ne mogu da pronađu ritam, siguran sam da će da iskoče u narednim mečevima“, dodao je Mijović.

Trener Mege, Marko Barać se zahvalio Podgoričanima na odličnoj atmosferi i dočeku i najavio da očekuje da će se serija vratiti u glavni grad Crne Gore.

Ponajbolja prva četvrtina u ovoj sezoni za nas. Imali smo dobru enegriju, sveli Budućnost na 14 poena, kažnjavali napadački rivala i to je jedino čime mogu biti zadovoljan. U drugoj četvtrini smo pokušavali da na Grinu promijenimo nekoliko čuvara, ali je on rutinski rješavao sve partije. Bili smo brzopleti, imali smo 10 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, iz toga primili 14 lakih poena. To je glavni razlog, pored individualnih bravura Grina, što je Budućnost prelomila meč”, rekao je Barać.

Megi nije najveći problem što će naredni meč biti tek za devet dana.

Mi smo imali pauzu prije ovog meča od 14 dana. Nastupili smo bez Petra Kovačevića, povrjedio je večeras Grbović, tako da smo ostali sa samo dva visoka igrača u rosteru, što je Budućnosti iskorstila i energetski dominirala”, dodao je Barać.