Mitrović ide na Bosfor da uvede Galatu u mirne vode

Zvezdan Mitrović (foto: FIBA)

Odmarao je Zvezdan Mitrović skoro godinu i po, mjerkao ponude i na kraju prihvatio jednu sa Bosfora. Galatasaraju gori pod nogama, van zone je plej-ofa u turskom šampionatu i uprava je spremna da ispuni želje Podgoričanina samo da ga privoli da ih vodi u narednom periodu.

Zvezdo će u preostala dva kola pokušati da zadrma ekipu i stigne do doigravanja.

Inače, Galata je ove sezone zaustavljen u Top 16 fazi FIBA Lige šampiona. Za Mitrovića će sigurno naredna sezona biti primarna, gdje će imati zadatak da napadne trofej u FIBA takmičenju.

Zvezdan Mitrović (foto: FIBA)

Bivši selektor Crne Gore, koji je sa reprezentacijom stigao do Mundobasketa, karijeru je gradio sam, bez ičije pomoći, daleko od domovine.

Cijenjen je u Ukrajini, gdje je vodio Himik, Krivbas, Budiveljnik i Azovmaš. Potpunu afirmaciju stekao je u Monaku, gdje je u drugom mandatu osvojio Evrokup, takođe je bio najbolji trener takmičenja. Radio je dobar posao i u Asvelu, ali se vlasnik kluba, Toni Parker odlučio da vođenje tima prepusti svom bratu – i dobro pogriješio.

>>> Mitrović za LOB SPORT: Žoc je najveći, sa Duškom čini bastion starog kova, Partizan je bio strpljiv, a nama treba baza

Mitrović je čekao ponudu kluba sa jasnom vizijom, tako da se od Galatasaraja, ako ne već sledeće, možda za dvije ili tri godine mogu očekivati velike stvari. Naravno, sa Zvezdanom za kormilom.