LJUBLJANA ČEKA CRNOGORCA

Mitrović podiže Zmajeve iz pepela

Foto: FIBA

Cedeviti Olimpiji se ulaganja iz sezone u sezoni ne isplaćuju. Zmajevi su u sezonu koja broji poslednje dane najniže pali. U Evrokupu su bili najlošija ekipa sa samo jednom pobjedom i 17 poraza, dok su u ABA ligi ispali nikad ranije, već u četvrtfinalu plej-ofa ih je počistila Mega.

Tim iz Ljubljane je sezonu počeo sa italijanskom trenerom Simoneom Pjaniđanijem, koga je naslijedio Zoran Martič.

Ljubljančani kao spasioca i čovjeka koji će ih dići iz pepela vide, Zvezdana Mitrovića.

Crnogorski trener će preuzeti Zmajeve na kraju sezone. Ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, bivši selektor Crne Gore će sa ekipom iz Slovenije staviti paraf na dvogodišnji ugovor.

Osvajač Evrokupa sa Monakom i učesnik Evrolige sa Kneževima i Asvelom odavno sarađuje isključivo sa ekipama koje imaju ozbiljne dugogodišnje planove tako da treba očekivati da Cedevita Olimpija u narednom periodu bude konkurentna u regionu i Evropi.

Foto: FIBA

Mitrović je karijeru počeo u Pikadiliju, a dugi niz godina je proveo u Ukrajini.

Interesantno je da je poslednja tri angažmana završio prije isteka ugovora. Sa Asvelom je osvojio šampionsku titulu, ali je otpušten iz očigledne želje Tonija Parkera da tim vodi njegov brat Ti-Džej. Monako je napustio u sezoni 2021/22, nakon osvajanja Evrokupa, zbog svađe sa prvom zvijezdom kluba Majkom Džejmsom.

Mitrović je na sudu za sportsku arbitražu dobio tužbu protiv oba kluba koja se takmiče u francuskoj ligi. Galatasaraj je napustio tokom tekuće sezone zbog svađe sa navijačima.

Mitrović je vodio reprezentaciju Crne Gore do Svjetskog prvenstva u Kini 2019. godine.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare