BOŠKO RADOVIĆ

“Moramo da budemo jako precizni i tačni na oba kraja terena”

Foto: FIBA

Crnogorski košarkaši sjutra od 14 časova i 30 minuta u Rigi igraju protiv selekcije Brazila u prvom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre.

>>> “Osjećamo uzbuđenje, ali ne smijemo sebi nabiti dodatni pritisak”

>>> Crna Gora može

Samo pobjednik turnira koji se sastoji od dvije grupe sa po tri tima izboriće na kraju plasman i kartu za Pariz. Selektoru Bošku Radoviću jasna je formula po kojoj možemo doći do pobjede – preciznog i tačnost na oba kraja terena.

Dobre dvije provjere za nas. Jedna utakmica nije bila onakva kakvu smo očekivali i mislili, a druga je bila već bolja. Sjutra utakmica sa Brazilom. Mi sada završavamo olimpijski ciklus poslije dobrog Evropskog i odličnoG Svjetskog prvenstva po prvi put smo nekako nagrađeni i po prvi put smo u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ovdje su najbolji od najboljih uz ovih osam ekipa koje su već izborile plasman. Svaka grupa je jaka, a ova naša poprilično. Moramo biti pažljivi i oprezni sa očekivanjima. Sigurno su Letonija i Brazil favoriti, mi onako, sa izmijenjenim sastavom u odnosu na Svjetsko prvenstvo, mislim da smo se prilično dobro pripremili i ono što je do nas je da to pokažemo na terenu, da izgledamo najbolje moguće u ovom trenutku, da budemo precizni i tačni na oba kraja terena. Jedino tako možemo doći u situaciju sjutra da eventualno dođemo do pobjede“, započeo je Radović.

Foto: KSCG

Veliki broj igrača u odnosu na prošlogodišnji Mundijal fali našim košarkašima, ali ne želi Radović da u tome traži izgovore.

Ovdje u Rigi, a i u ostalim grupama, ove najjače, a i ove manje jače ekipe sve su u najjačim sastavima. Samo neka povreda može da spriječi da ne dođe neko, jer svi sportisti mislim da žele, pored svih uspjeha u klubovima i reprezentacijama, da budu na Olimpijskim igrama. Sve su ekipe manje više kompletne. Sa druge strane, ne bih se vraćao na to ko fali, a ko ne fali. Ovdje je 12 najboljih igrača koje mi imamo i sa njima ćemo pokušati uradimo dobar posao“.

Smatra da su Brazilci jako talentovani, spoj mladosti i iskustva.

Mi treba da svedemo igru i u odbrani i u napadu na “pet na pet”, zaustavimo njihovu tranziciju, jedna reprezentacija jako talentovana, sa mladim i iskusnim igračima. Prilično kompletna reprezentacija, a mi moramo da budemo jako precizni i u napadu i u odbrani kako bi ostali u igri“, zaključio je Radović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare