Najveći skandal u istoriji srpskog sporta!

Detalj sa dodjele medalja u KLS-u, FOTO: KLS
Detalj sa dodjele medalja u KLS-u, FOTO: KLS

Skandal koji je izazvao zemljotres u srpskom sportu odnosi se na to da je 30 košarkaša u Srbiji pod istragom za namještanje utakmica! Navodno, kako piše Kurir, postojala je komplet šema prevara, a sve je isplivalo na površino kada je FIBA počela da češlja slučaj.

Zbog toga se i oglasila Košarkaška liga Srbije saopštenjem.

“Obavještavamo javnost da KLS aktivno sarađuje sa FIBA-om kako bi se disciplinski postupci riješili u što kraćem vremenskom periodu i kako bi se nadalje obezbijedio integritet takmičenja. S obzirom da su disciplinski postupci još uvijek u toku, KLS u ovom trenutku ne može pružiti detalje na kojim utakmicama i koji igrači su učestvovali u manipulativnim radnjama”.

Iz pomenutog takmičenja vjeruju da će okrivljeni biti adekvatno sankcionisani.

“Detaljnije informacije oko disciplinskih postupaka pružiće se nakon njihovog okončanja, kako bi se osiguralo nesmetano vođenje postupaka, kao i prezumpcija nevinosti samih učesnika u postupcima. Kroz FIBA-in SWISH program, gdje FIBA usko sarađuje sa nacionalnim savezima na suzbijanju manipulacije takmičenja i osiguranju čistog sporta, KLS pruža relevantne podatke, neophodne za pokrenute disciplinske postupke”.