PREDSJEDNIK SUTJESKE

“Ministar unutrašnjih poslova da ispita ko je kriv”

Foto: KK Sutjeska

Nakon incidenta u Nikšiću tokom košarkaške utakmice Sutjeske i Budućnosti oglasio se i predsjednik domaćeg kluba Saša Milačić, koji smatra da je nedopustiv potez policije da dozvoli ulazak gostujućim navijačima usred utakmice.

>>> VIDEO Neredi između Vojvoda i Varvara u Nikšiću

“Do momenta prekida je utakmica igrana u predivnoj i sportskoj atmosferi. Tog trenutka je na službeni ulaz ušla grupa navijača Varvari i izazvala incident sa domaćim navijačima. Počele su da lete stolice i sudijska trojka je prekinula meč. Odgovornost za ovo je na policiji Nikšića i Podgorice, jer je nedopustivo da usred utakmice navijačka grupa, poznata odavno po djelima, upadne i izazove incident. Nakon toga je sudijska trojka tražila da se sala isprazni, to je izazvalo revolt kod navijača koji ni sa čime nisu ovo izazvali”, naglasio je Milačić.

Prvi čovjek Sutjeske zahtijeva da ministar unutrašnjih poslova ispita ko je kriv za incident koji se dogodio u nikšićkoj dvorani.

“Da li nikšićka, podgorička policija ili neko treći. Sigurno nije Sutjeska i navijači koji su došli da gledaju utakmicu”, poručio je.

>>> “Policija snosi odgovornost za incident, utakmica se ne nastavlja bez publike”

Takođe, direktor kluba Zoran Marojević tvrdi da su utakmicu obezbijeđivali 20 zaštitara i 30 policajaca.

“Imali smo 20 zaštitara i došlo je 30 policajaca. Nedavno smo vrhunski organizovali meč sa Vojvodinom u ABA2 ligi, a sada je ušla druga navijačka grupa i izazvala incident. Po saznanjima policije, navijačka grupa je probila dva zaštitara i dva policajca i ušla u dvoranu. Onda je došlo do verbalnog i fizičkog kontakta, palo je stotinak stolica. Ružno je ovo što se dešava i bitno je da niko nije povrijeđen”, zaključio je Marojević.

Podsjetimo, navijači Budućnosti, Varvari, u jednom trenutku prošli su kroz službeni ulaz i našli se na parketu nikšićke dvorane. U tom trenutku su pristalice Sutjeske, Vojvode, stolicama gađale goste, nakon čega je reagovala policija.

Sudija je prekinuo utakmicu u trenutku kada je Budućnost vodila 36:26 te zahtijevao da se dvorana isprazni kako bi se meč nastavio, ali je ta mogućnost otpala, pa je cijela košarkaška priredba otkazana do daljnjeg.