“Nikola Jokić je nadmašio Dražena Petrovića”

Jokić igra savšrenu NBA sezonu, FOTO: Twitter
Jokić igra savšrenu NBA sezonu, FOTO: Twitter

Košarkaši Denvera su do finalne serije Zapada, i prednosti od 1:0 nad Los Anđeles Lejkersima, stigli na krilima Nikole Jokića. Apsolutni lider Nagetsa, dvostruki uzastopni osvajač MVP priznanja možda ove sezone igra i najbolju sezonu u najjačoj ligi svijeta. Mnogi smatraju da je gorostas Filadelfije Džoel Embid nezaslužno dobio nagradu za najkorisnijeg košarkaša ispred srpskog centra, ali to očigledno ne utiče na harizmatičnog momka iz Sombora koji nosi franšizu iz Kolorada ka velikom finalu.

Oglasio se i Jokićev menadžer, Miško Ražnatović, čije riječi odzvanjaju košarkaškim regionom i stvaraju polemike nakon što je poručio:

“Uvijek će mi biti teško da priznam da je neko bolji od Dražena Petrovića, ali posle svega što je Jokić napravio, mislim da je već možda ispred njega. Svi ostali su daleko iza”.

U periodu od 1989. do 1993. godine legendarni Hrvat bio je dio NBA lige, prvo kao član Portlanda, a potom Nju Džerzija.

“Naravno, moramo da uzmemo u obzir period u kome je Dražen igrao, kada je NBA liga bila zatvorena za Evropljane. Postizao je više od 40 poena, ušao u treću petorku sezone, to su nevjerovatne stvari za devedesete godine prošlog vijeka. Do danas, njegova košarka, elegancija pokreta, najveća je fuzija sporta i umjetnosti koju sam u životu vidio”, tvrdi Ražnatović.

Menadžerski košarkaši mag ipak dodaje da niko nije očekivao da će Jokić dostići trenutni nivo…

“Bilo je jasno da je nevjerovatan talenat, bilo je nešto prirodno u njemu. Međutim, niko nije mogao da pomisli da će da postane dvostruki MVP, posebno bez velikih atletskih sposobnosti. Drago mi je što mi je dokazao da sam pogriješio, igra nevjerovatno i nadam se da će tako da nastavi”.

Ražnatović tvrdi da bi popularni Džoker trebao da bude primjer mladima.

“Ne obraća pažnju na stvari van terena, društvene mreže i slično. Skroman je i tačan. U intervjuima i javnim nastupima pokazuje da je ozbiljan i inteligentan. Izgradio je imidž van terena i postao čovjek u koga bi nove generacije trebalo da se ugledaju”.