OGLASIO SE DŽEJMS NANELI

“Nisam imao izbora…”

Foto: ABA liga

Košarkaši Parizana su u trećem, ispostaviće se, poslednjem meču finalne serije plej-ofa ABA lige nastupili bez Džejmsa Nanelija. Bila je to odluka šefa stručnog štaba crno-bijelih, Željka Obradovića, nakon incidenta koji se desio u prijepodnevnim časovima. Kako su saopštili iz Crvene zvezde, Amerikanac je u mimoilaženju u tunelu Beogradske arene nanio teške tjelesne povrede, Stefanu Lazareviću. Iz Partizana je kasnije stigao demant, uz poruku da je košarkaš ekipe sa Malog Kalemegdana prvi napao Nanelija. Pitali su se iz Humske ulice gdje je nestao dio snimka sa nadzornih kamera Arene od više od minuta na kojem se navodno vidi da je Lazarević započeo kavgu.

Naneli je nakon incidenta pozvan u policiju. U konačnici, Amerikanac odlukom trenera nije bio u protokolu, a Lazarević zbog pretrpljenih povreda.

Naneli se danas obratio javnosti otvorenim pismom.

Izmišljanja i manipulacija nisu potrebni u ovim situacijama jer postoje čvrsti video dokazi koji potvrđuju da sam morao da se zaštitim od agresivne osobe. Poslije pokušaja da smirim situaciju za koju sam vidio da može da se dogodi, bio sam bukvalno satjeran uza zid s tuđom rukom oko mog vrata i pesnicom koja leti u mom pravcu. Nisam imao izbora osim da ga odvojim od sebe. Nemam animozitet prema njemu i nadam se da je dobro“, naveo je Naneli.

Amerikanac je potom napisao:

Bilo koja priča o meni u kojoj se ne pominje da sam iskreno ljudsko biće ne može biti istinita niti prihvaćena. Nikada nisam bio savršen i ne predstavljam se takvim, samo učim iz grešaka i želim da ostanem pribran kako bih postao bolji čovjek poslije grešaka. Nisam rasista, za one ljude koji me zovu crnim majmunom, bacaju banane koje volim u šejkovima, ali nisu moj prvi izbor, za nebrojane uvrede, prijetnje, ništa od toga neće promijeniti moje mišljenje o dobrim ljudima iz Srbije sa kojima sam izgradio dobre veze kroz svoje vrijeme ovdje. Druga mišljenja me ne zanimaju, niti ću promeniti mišljenje o onima koji stvarno znaju i koji me vole“, istakao je Naneli.

On je pismo naslovio sa “ja sam ko jesam, nisam ono ko vi mislite da jesam, niti onaj kakav želite da budem, ja sam ja”.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare