Obradović: Niko nikada nije ispao poslije 2-0

Foto: ABA league

Čekaju i dalje košarkaši SC Derbija na početak istorijskog nastupa u plej-ofu ABA lige. Vrhuška regionalnog takmičenja donijela je odluku da pomogne Partizanu na evropskom putu, tako da termin doigravanja crno-bijelih i “studenata” neće biti poznati dok se ne završe nadmetanja kluba iz Humske 1 i “kralja”.

Malo ko je očekivao da će tim Željka Obradovića dogurati do pete utakmice. Međutim, Partizan je nakon dva brejka u Madridu čak bio bliži Kaunasu. Real je zatim iskoristio suspenziju Kevina Pantera i Matijasa Lesora da uzvrati istom mjerom u Beogradu. Odluka pada u srijedu od 21 sat u “Vizink centru”.

Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem. Neko će na fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta utakmica će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dvije utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Prije svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu“, rekao je trener Partizana, Željko Obradović, pred put za Madrid.

Nisu našli crno-bijeli u prethodna dva meča lijek za gorostasa sa Zelenortskih ostrva. Valter Tavares je u obje runde proglašen za MVP-a Evrolige, što govori o njegovoj dominaciji.
Dobra vijest za Partizan je što se, nakon odrađene suspenzije, Kevin Panter vraća u tim.

Ovo je utakmica koja vodi direktno na fajnal-for, ma kakav god pritisak postojao, samo gledati teren. A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2-0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari mijenjale. Vidjećemo u srijedu poslije utakmice šta je bilo“, rekao je Obradović.

Žoc je rekao da sad sve staje u 40 minuta.

Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice“.

Košarkaši Partizana moraju prije svega biti psihološki spremni za majstoricu.

Mislim da su igrači svjesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da možemo da odigramo. Pričamo o tom protoku lopte, analizirali smo sve situacije kad smo bili sami, ali i kad nismo uzimali lakše šuteve. Što se tiče igre u napadu, tu mora da bude uvjerenja u sopstvene mogućnosti. Ko god da uđe u salu mora da razmišlja kako da ubaci loptu u koš“, zaključio je Obradović.