KOŠARKA

Odbio NBA šampiona zbog Partizana

Photo: Michele Nucci/IPA Sport / ipa-ag/IPA/Pixsell

Poslije razočaravajuće sezone u domaćim i regionalnim okvirima Partizan je krenuo u totalnu rekonstrukciju tima. Tim Željka Obradovića napuštaju dosadašnji nosioci, a dolaze neki novi.

Prvi kojeg su predstavili bio je Ife Lundberg koji je stigao iz Virtusa.

Zanimljivo, danski košarkaš je u jednom intervjuu otkrio kako je odbio Boston Seltikse, aktuelne šampione NBA lige, zbog Partizana. Naime, nije želio da bude 15. igrač u rotaciji Seltiksa jer želi da igra.

“Nisam imao težak izbor, možda će zvučati ludo, ali nisam imao dilemu. Boston Seltiksi su bili iskreni i transparentni kada su me zvali i rekli da bih bio 15. igrač u rotaciji i manje-više igrač za podizanje intenziteta na treningu. Nisam dobio nikakve garancije i to mi se nije dopalo. Hoću da igram, jasan je bio Danac.

Potom je ishvalio i Partizan čiji mu stil, kako kaže, savršeno prija.

Ima toliko dobrih stvari da se kažu o beogradskom Partizanu. Njihov stil mi savršeno prija. Dugo su me pratili i željeli u svom timu, čak nekoliko puta sam imao ponude da dođem. Veoma sam uzbuđen što se sve poklopilo jer želim da igram za najboljeg trenera pred najboljim navijačima”, zaključio je Lundberg.