WABA LIGA

Orlovi kao priprema za fajnal-for

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Košarkašice Budućnost Bemax-a dočekaće sjutra (18h) u Bemax areni ekipu Orlova u okviru 7. kola Top 8 faze WABA lige.

Za razliku od prethodnih nekoliko sezona, dva kola prije kraja ligaškog dijela, samo su Budućnost Bemax i Cinkarna Celje sigurni učesnici fajnal fora, dok za preostala dva mjesta konkurišu četiri tima – Sloga, Orlovi, Partizan i Montana. Podgoričanke su prve izborile vizu za završni turnir, bolje su u međusobnom skoru od šampiona, ekipe Celja, pa će u preostala dva meča (Orlovi u Podgorici, Partizan u Beogradu), juriti dva trijumfa, kako ne bi morale da prate rezultate Slovenki, jer bi sa dva trijumfa sa prvog mjesta dočekale završni turnir.

Sa druge strane, tim iz Banjaluke juri pobjedu u preostala dva meča, a može čak i sa dva poraza (ne većim od 11 razlike od Montane) do fajnal fora.

Ulazimo u sami finiš Top 8 faze i uopšte sezone u WABA ligi, a ono raduje činjenica da se četiri tima nadaju da mogu stići do fajnal fora. Što se nas tiče mi smo to ozbezbijedili dosta ranije. U prošlom kolu doživjeli smo prvi poraz ove sezone i to od šampiona, ekipe Celja. Ipak, bila je to dobra utakmica za nas u dijelu da smo se vratili iz ozbiljnog minusa, da smo pokazali reakciju, intezitet, karakter koji nas krasi, a to je za mene kao trenera jako bitno“, kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki.

Kada je u pitanju rival Plavih, Orlovi su prošle sezone osvojili titulu šampiona Bosne i Hercegovine, bili trećeplasirani u WABA ligi, ali u taboru crnogorskog šampiona vjeruju da će sačuvati niz nepobjedivosti na svom terenu.

Orlove cijenimo i poštujemo. Maksimalno se ozbiljno spremamo za ovaj meč, a nadam se da ćemo kroz ova dva posljednja meča u Top 8 fazi podići nivo forme i igre, kako bi se polako spremali i za fajnal for“, poentirao je Radović.