SEKRETARIJAT ZA SPORT

Otvorene prijave za treće izdanje “Basketa u mom kvartu”

Foto: Dejan Lopičić

Početak posljednjeg vikenda aprila, još tri kvalifikaciona turnira u maju, te završni događaj 22. juna u Njegoševom parku – plan je trećeg izdanja “Basketa u mom kvartu”, manifestacije Sekretarijata za sport koja je za kratko vrijeme osvojila srca ljubitelja basketa 3×3 u Podgorici i šire.

Nakon istinskog sportsko-rekreativnog spektakla koji su sjajni basketaši priredili u prve dvije epizode, a usljed ogromnog interesovanja za učešće u ovom događaju u organizaciji Glavnog grada, sa zadovoljstvom obavještavamo javnost da su otvorene prijave za turnire trećeg izdanja“, saopšteno je iz Sekretarijata.

Foto: Dejan Lopičić

Sa četiri kvalifikaciona turnira na otvorenim terenima širom Podgorice po tri najbolje ekipe će se plasirati na finalni turnir na kultnom terenu “Dragan Ivanović” u Njegoševom parku, koji je predviđen za 22. jun.

Glavni cilj manifestacije je da probudi i očuva takmičarski duh uličnog basketa u našem gradu, ali i da valorizuje brojne terene koji su izgrađeni i uređeni za potrebe građana. Naravno, pored takmičarskog, podgorički basketaši će imati i dodatni motiv da se prijave za učešće, jer je i za novu sezonu ‘Basketa u mom kvartu” obezbijeđen nagradni fond od 4000 eura“, saopšteno je iz Sekretarijata.

Novost je da će sa kvalifikacionih turnira na završni ići po tri ekipe, umjesto prošlogodišnje četiri, pa se očekuje još žešća konkurencija i borba na četiri lokacije u gradu. Pobjednici kvalifikacionih turnira, pored plasmana u finale, biće nagrađeni sa po 200 eura, drugoplasirani timovi će dobiti sponzorske nagrade, a za trećeplasirane ekipe biće zagarantovano mjesto među 12 najboljih u finalu.

Nagradni fond završnog turnira je 3.200 eura – 1.700 za pobjednike, 900 za ekipu koja zauzme drugo mjesto, 600 za trećeplasirani tim. Zajedno sa 800 eura predviđenih za pobjednike kvalifkacionih turnira, ukupan nagrani fond za drugi ‘Basket u mom kvartu’ će dakle iznositi 4.000 eura“.

Foto: Dejan Lopičić

Iz Sekretarijata su saopštili da pravo nastupa na turnirima imaju svi punoljetni građani, dok s druge strane zabranjeno je učešće košarkašima koji su registrovani u Prvoj crnogorskog ligi, kao i drugi košarkaši koji su registrovani u najvećim rangovima zvaničnih nacionalnih takmičenja u inostranstvu.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare