Pajović: Idemo u Sarajevo, a onda nas čeka spektakl u Podgorici

Gavrilo Pajović. Foto: KK Budućnost

Gavrilo Pajović je decenijama u Budućnosti, što kao košarkaš, što kao sportski direktor.

Gašo je na konferenciji za medije pred početak sezone govorio o pripremama, kao i prijateljskim utakmicama crnogorskog šampiona.

“Počeli smo 14. ovog mjeseca sa pripremama u Podgorici. Kompletne pripreme odradićemo u našem SC Morača, gdje imamo maksimalne uslove za nesmetani i kvalitetni rad, uz korišćenje teretane u Bemax areni”, započeo je Pajović.

“Što se tiče pripremnih utakmica – zakazane su dvije, 28. i 29. ovog mjeseca u Podgorici sa Borcem iz Čačka. Imamo dvije ponude, 2. i 3. ili 5. i 6. septembra da odigramo još dvije utakmice. Poslije ćemo, u razgovoru sa predsjednikom kluba, predočiti te planove i odlučiti koja je opcija bolja za nastavak priprema”.

>>> Bokan: Od vlade nismo dobili ni cent

Budućnost će sredinom septembra biti gost u Sarajevu.

“Potom, 12. i 13. septembra biće nam velika čast da učestvujemo na memorijalnom turniru Mirza Delibašić u Sarajevu, gdje će, uz nas, igrati Cibona, Široki Brijeg i Bosna. To će biti dobre provjere s obzirom da ćemo tamo biti prvi put kompletni od početka priprema”, naglašava sportski direktor Budućnost.

>>> Šehović: Akcenat u prelaznom roku bio na domaćim igračima

Nakon toga na red dolazi Superkup ABA lige u Podgorici.

“Kao što znate, 18, 19. i 20. septembra slijedi veliki spektakl što se tiče Podgorice i našeg kluba. To je Superkup ABA lige u Podgorici, što će takođe biti velika provjera. Nakon toga ćemo 24. septembra, pred početak ABA lige, odigrati utakmicu sa našim prijateljima – SC Derbyjem. To je između osam i deset utakmica, što je optimalno u pripremnom periodu da se uradi. Dakle, vjerujem da ćemo spremni dočekati početak ABA lige i Evrokupa”, zaključio je Pajović.