KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OLIMPIJSKE IGRE

“Pariz bi bio kruna karijere svakog košarkaša”

Aleksa Ilić, Foto: FIBA
Aleksa Ilić, Foto: FIBA

Košarkaši Crne Gore već pet dana su na okupu, sprovode mini pripreme u ,,Bemax areni“ i u drugom raspoloženju spremaju se olimpijski kvalifikacioni turnir u Rigi, koji se igra od 2. do 7. jula.

Izabranici Boška Radovića igraće na turniru u Letoniji sa Kamerunom i Brazilom. U drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije iz grupe idu u polufinale, a pobjednik turnira u Pariz. Prethodno, naša reprezentacija 24.juna otputovaće za Atinu, gdje će učestvovati na Akropolis kupu, gdje će joj rivali biti Grčka i Bahami. 

<<< “Optimisti smo pred istorijsku borbu za Pariz”

“Dobro treniramo, sljedeće nedjelje imamo i turnir u Atini, dvije kontrolne utakmice, da na terenu isprobamo stvari koje vježbamo na treningu i što bolje se spremimo za turnir u Rigi”, istakao je Aleksa Ilić.

U sastavu neće biti Bojana Dubljevića, Nemanje Radovića, Nikole Ivanovića, Vladimira Mihailovića, Marka Todorovića, Zorana Nikolića, dok su nastup otkazali Fedor Žugić i Jovan Kljajić.

“Okupili smo se u izmijenjenom sastavu, bez nekoliko glavnih igrača, ali uskočili su neki mlađi momci, da dobiju priliku. Svi se međusobno poznajemo, to veoma znači za energiju i atmosferu u ekipi”, dodao je krilni centar Budućnosti i naše reprezentacije.

<<< “Odmarao bih sa porodicom i ne bih bio ovdje da mislim da ne možemo da se kvalifikujemo za Pariz”

Za razliku od ranije, ovo ljeto ne donosi prvenstvo Evrope, već će naša reprezentacija prvi put igrati kvalifikacije za najveći planetarni događaj.

FOTO: KSCG

“Svi znamo šta taj turnir donosi, odnosno šta znače Olimpijske igre. Mislim da bi plasman na Olimpijske igre bio kruna karijere za svakog igrača. Mi, zato, nijesmo došli ovdje da bismo samo odradili posao. Borićemo se, imamo veliku šansu. Naravno, biće jako teško, domaća Letonija je jako dobra ekipa, kao i sve ostale, koje neće slučajno biti tamo”, naglasio je Nikšićanin.

<<< “Nejasno mi je da ne dođeš da se boriš za OI, ako pojedinci budu samo čekali svoj red – neće ga dočekati”

Naša reprezentacija za Rigu putuje 30.juna, a turnir počinje 2. jula sa Brazilom, dok je dan kasnije rival Kamerun. Polufinale je 6. jula, a finale dan kasnije.

“Potrebna je ta jedna pobjeda da se ide u polufinale. Tu su sve utakmice na jednu loptu, i nadam se najboljem. Iskren da budem, Brazil poznajemo više, oni su bolja ekipa od Kameruna, ali to ne mora ništa da znači. Mislim da će obje utakmice u grupi da budu teške, takmičarske, intenzivne, na jednu loptu. Na nama je da uđemo maksimalno u obje utakmice, da probamo da pobijedimo, i da se plasiramo u polufinale, a onda da pokušamo da ostvartimo što je moguće bolji rezultat“, podvukao je Ilić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare