ABA LIGA / 19. KOLO

Partija za desetku

Foto: ABA liga

Košarkaši SC Derbija rutinski su savladali Krku u Novom Mestu u okviru 19. kola ABA lige 97:72. Sigurnom i staloženom igrom od početka podgorički sastav nije dozvolio Krki da se vrati u meč ni u jednom momentu.

Ovoj pobjedi SC Derbija raduje se i Mornar koji se sada ponovo izjednačio sa slovenačkim timom sa skorom od četiri pobjede i 15 poraza.

Od početka meča Studenti su nametnuli svoj ritam. Vidjelo se da su sa pravom idejom i stavom ušli u ovaj meč. Prvi put je prednost podgoričkog bila dvocifrena (20:9) poslije osam minuta igre. Visokih +15 u jednom momentu (24:9) Krka je do kraja prve dionice samo spustila na 27:16.

Foto: ABA liga

Apsolutno istim tempom SC Derbi je nastavio i u drugoj dionici. Strpljivom igrom i dobrom odbranom prenost je varilala od 10 do 15 poena. Jedini pad doživjeli su sredinom drugog perioda igre. Domaćin je uspio serijom 9:0 da se vrati na četiri poena zaostatka (37:33). Dejan Jakara je odmah intervenisao tajmautom koji se isplatio. Nalet Krke odbijen je serijom 7:0. Prednost je nastavila da raste i na poluvremenu je bilo visokih 52:38.

Identičnom energijom nastavili su Studenti da grade još veću prednost. Poslije nešto više od četiri minuta igre u drugom poluvremenu po prvi put je bilo i +20 za SC Derbi, 65:45. Trojkom Zorana Vučeljića sa zvukom sirene Podgoričani su sa tim viškom ušli u posljednjih 10 minuta igre (77:57).

U četvrtoj dionici prednost je rasla, a SC Derbi je rutinski priveo meč kraju.

Najefikasniji kod crnogorskog predstavnika bio je Emir Hadžibegović sa 20 poena. Mateo Drežnjak ga je pratio sa 18, a dvocifreni su bili još Luka Bogavac (15 poena), Vasilije Baćović (12 poena) i Obri Doukins (11 poena).

Kod Krke sa 16 poena istakao se Miha Cerkvenik. Sa dvocifrenim učinkom ispratili su ga još Miha Škedelj koji je ubacio 12 poena i Jurij Macura sa 10 koševa.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare