Petar Mijović: “Ekipa je u boljem raspoloženju nego što sam očekivao”

Nakon poraza od Borca i dana pauze košarkaši Budućnosti se vraćaju na teren a na kormilu plavo – bijelih će do kraja sezone biti povratnik Petar Mijović koji je danas održao kratak brifing za novinare i nagovijestio šta su planovi za nastavak sezone.

“Ekipa je u boljem raspoloženju nego što sam očekivao, i nadam se da ćemo moći uz veliku borbu i energiju da napravimo što bolju uvertiru za meč sa Partizanom.” rekao je Mijović i osvrnuo se na rad prethodnika Vlade Jovanovića:
“Znam da je Vlado dobro radio sa ekipom, ali se često pravila velika razlika između odnosa na treningu i na utakmicama, prevashodno u smislu energije i kontinuiteta, ali nadamo se da ćemo agresivnost u obije sstrane koju smo pokazali na treningu uspjeti da prenesemo i na mečevima.”

Na pitanje o Partizanu kojeg će “plavi” dočekati u petak sa dozom poštovanja ali i optimizma pričao je Mijović kao i o ciljevima do kraja sezone.

“Izuzetno zahtjevan protivnik, o tome dovoljno govori što ih niko nije želio za protivnike u četvrtfinalu Evrolige, pokušaćemo da što skuplje “prodamo kožu” pogotovo pred našom publikom. Tu su i dva duela protiv Mege gdje želimo plasman dalje, a osvajanje domaćeg prvenstva. Ono što ja želim a odskače od takmičarskog jeste slika iz “Morače”, da utakmicom protiv Partizana vratimo publiku na tribine i da zaslužimo da dolaze zbog načina na koji se mi odnosimo i predstavljamo, a ne zbog imena protivnika”. završio je Mijović.