Pljevlja ugostila 3×3 turnir, Dangerous pobijedio

Pljevlja su odgovorila zadatku

Treći turnir 3×3 Montenegro Lob tour-a 2k23 održan je minulog vikenda u Pljevljima, najsjevernijem crnogorskom gradu sa 15 godina dugom istorijom u održavanju basket turnira, pod sloganom – “Baci drogu u koš”.

Prvog dana u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom održana je COK 3×3 liga za djecu na kojoj je nastupilo osam ekipa – KK Rudar i KK Pljevlja sa po četiri ekipe.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Bersi u sastavu – Mateja Sekulić, Andrija Terzić, Haris Kecević, Densin Čuturić.

Drugo mjesto zauzela je ekipa 2Vip u sastavu – Ilija Krivačević, Petar Krivačević, Veljko Petrović, Viktor Dakić sa trenerom Predrag Doderovićem (KK Pljevlja)

Treće mjesto pripalo je ekipi Gogsonovi Tigrovi u sastavu – Marko Mojović, Mihajlo Milić, Stefan Džaković, Janko Petrović sa trenrom Miodragom Jašovićem (KK Rudar)

U Pljevljima je, sad već tradicionalno, organizovan i turnir za žene čiji je nagradni fond iznosio 450 eura, a na njemu je učestvovalo pet ekipa. Trećeplasirana ekipa bila je MM Market u sastavu – Elena Šljukić, Sara Malidžan i Ivana Šljukić, drugo mjesto pripalo je ekipi Bebe koju su činile – Anđela Patrić, Edina Mukladžija, Tijana Zejak i Jovana Mandić , dok je turnir osvojila ekipa TMMN u sastavu – Marija Šikić, Nađa Čabarkapa, Maša Bujišić i Tara Vulević.

U nedjelju je pred početak glavnog turnira organizovan kvalifikacioni turnir na kojem su nastupile pet ekipa, a plasman u glavnu fazu ostvarile su ekipe Brotherhood – Miloš Bujišić, Mladen Cupara, Marko Maksimović, kao i ekipa Neko zbog para, neko zbog drugara, čiji sastav su činili – Miljan Vujanović, Pavle Bulatović i Dušan Vučelić.

Turneja 3×3 Montenegro Lob Tour 2k23 se nastavlja i basket već idućeg vikenda 5. i 6. avgusta stiže u Mojkovac.

U nedjelju 23. jula u Bijelom Polju smo gledali odličan sport, 10 ekipa koje su bile najbolje plasirane po FIBA rankingu i finalisti kvalifikacionog turnira održanog dan ranije borile su se za prvo mjesto. Nakon grupne faze i eliminacionih mečeva u finalu su se sastale ekipe Dangerous Meridianbet i Termosistem.

Prva ekipa, koju čine – Aleksandar Bogojević, Bogdan Cebalović, Vladan Đukanović i Marko Koljević, osvojila je prvo mjesto i nagradu u iznosu od 1.000 eura, dok je drugoplasirana ekipa u sastavu – Dejan Džaković, Dejan Posuka, Dražen Otašević i Goran Posuka, osvojila drugo mjesto i nagradu u iznosu od 400 eura.

Nagradu u vrijednosti od 50 eura za najbolje zakucavanje na turniru osvojio je Ilija Vujadinović, dok je nagradu iste vrijednosti za šutiranje trojki osvojio Vasilije Nikčević.

Turneja 3×3 Montenegro Lob Tour 2k23 se nastavlja i basket već idućeg vikenda 5. i 6. avgusta stiže u Mojkovac, a zainteresovane ekipe mogu se prijavi putem linka.

Prvog vikenda u avgustu 5.-6. teren selimo u Mojkovac, a prijave za turnir će uskoro biti otvorene!