“Pobjeda za Đoka, nema crnogorskog sporta bez Mornara”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Prekinut je crni niz koji je trajao 10 utakmica. Mornar je u 16. rundi ABA lige upisao tek drugi trijum, prvi nakon pobjede nad Krkom u 5. kolu. Na Topolici je pao Zadar (86:78) koji je imao podršku nekoliko desetina svojih navijača.

>>> Mornar pobijedio nakon više od dva mjeseca

Čestitao bih Zadru na korektnoj i sportskoj borbi, drago mi je da su konačno njihovi navijači došli u Bar iz razloga što nas uvijek toplo dočekaju u Zadru. O utakmici ne mogu previše govoriti. Čestitao bih igračima na izvanrednoj borbi i požrtvovanju, vidjela se želja kod svih momaka. Igrali smo pametnije nego u prethodnim mečevima, znali smo gdje treba da se branimo, gdje treba da napadamo“, rekao je nakon utakmice šef stručnog štaba Mornara, Mihailo Pavićević.

Foto: KK Mornar

Strateg Barana je zatim govorio o teškoj porodičnoj situaciji i svom bratu Đorđiju.

Ova pobjeda kao i svaka naredna ide ka Đoku, sve misli i naša podrška će biti usmjereni ka njemu. Želio bih da se zahvalim svim dobrim ljudima, a ima ih, vjerujete mi na desetine hiljada iz cijelog svijeta na prelijepim porukama i toplim riječima Đoku da izdrži. To nas čini ponosnim i na tome ćemo graditi našu igru do kraja. Što se Đoka tiče, mi kao familija bi morali da pustimo institucije sistema da rade svoj posao i ne sumnjamo da će donijeti poštene i pravedne odluke a ostalima bismo poručili da ne pišu kojekakve gluposti i tendenciozno povezuju klub sa ovom situacijom. Mornar to nije zaslužio. Mornar postoji 50 godina, nosile su ovaj dres generacije i generacije i ne može se istorija crnogorskog sporta pisati bez Mornara“, dodao je Pavićević.

Foto: KK Mornar

Šef stručnog štaba Zadra, Danijel Jusup, kazao je da je pobjeda Mornara čista kao suza.

Mornar je većim dijelom utakmice kontrolisao rezultat. Mi smo bili nepovezani, poremetile nas povrede Božića i Mazalina usred utakmice, tako da nismo mogli da računamo na njih punim intezitetom. Uz to, došli smo u Bar bez Ramljaka… Imali smo dosta šuteva za tri poena, čak 45, 12 smo pogodili. Da smo bili precizniji mogli smo do boljeg rezultata“, kazao je Jusup.

ABA LIGA, 16. KOLO

Petak:

Split – Cedevita Olimpija 93:85

Subota:

Mornar – Zadar 86:78

Nedjelja:

12.00h Mega Basket – FMP

17.00h Krka – Budućnost

19.30h Crvena zvezda – Borac

21.00h SC Derbi – Igokea

Ponedjeljak:

18.00h Cibona – Partizan

Standings provided by Sofascore