Podgorica danas protiv Krke možda piše istoriju regionalnog takmičenja

Crna Gora sa četiri predstavnika u ABA ligi – nekada bi ovo izgledalo kao utopija, danas realna mogućnosti, istina i dalje daleko od realizacije. Tačnije, košarkaši Podgorice će kroz drugi rang regionalnog takmičenja pokušati da se domognu elitnog ranga klubova sa protstora bivše SFR Jugoslavije.

Izabranicima Nebojše Bogavca prostala su još dva koraka ka društvu najboljih, gdje ih čekaju Budućnost, Mornar i SC Derbi.

Mladi tim iz Glavnog grada nastupiće iz pozicije autsajdera u polufinalu fanal-ejta u Domžalama protiv nekadašnjeg finaliste tadašnjeg ULEB kupa (sada Evrokup) i svojevremeno evroligaša, Krke. Međutim, u istoj poziciju su bili i u četvrtfinalu, pa su detronizovali ekipu Zlatibora.

U prvom zvaničnom meču sa timom iz Novog Mesta, Podgoričani su poraženi 60:72 na turniru ABA 2 lige u Sarajevu. Danas od 16 sati je prilika za revanš.

Drugi polufinalni meč čine domaći Helios i Široki Brijeg. Taj meč je na programu od 20 časova.

Od svih timova koji su u završnici fajnal-ejta jedino Podgorica nikada nije igrala u ABA 1 ligi. Da li je došlo vrijeme za pisanje istorije regionalnog takmičenja?