Pojačanje ili ne? Bivši saborac Džejmsa ponovo na pragu Lejkersa

Los Anđeles Lejkersima nikako ne ide ove sezone. Ekipa Darvina Hema trenutno je deseta na tabeli Zapadne konferencije, pa želi da se pojača pred odlučujuće bitke u sezoni.

A, jedno od potencijalnih pojačanja je bivši igrač – Tristan Tompson.

Američki mediji prenose da je 32-godišnjak na probi u timu iz “Crypto.com arene”, a u pitanju je igrač koji je dobro poznat najvećoj zvezdi Lejkersa – Lebronu Džejmsu. Tompson, koji je još 2011. bio prvi pik drafta, igrao je sa “Kraljem” zajedno u Klivlend Kavalirsima u Lebronovom drugom mandatu u timu iz Ohaja.

Tompson je bio jedan od bitnih činilaca Kavsa u pohodu na šampionski prsten 2016. godine, a u Klivlendu je ostao do 2020. Potom je jednu sezonu proveo u Bostonu, jednu u Sakramentu, a potom je imao i dvije kratke epizode u Indijani i Čikagu.

Međutim, od starta sezone Tompson nije imao NBA angažman, a ostaje da se vidi da li će tokom proble ubijediti upravu Lejkersa na čelu sa Robom Pelinkom. Takođe, na probi je i centar Toni Bredli, kojeg su prije tri nedjelje otpustili Čikago Bulsi.

Pored Entonija Dejvisa, Lejkersi na centarskim pozicijama mogu da računaju na Džereda Vanderbilta, Ruija Hačimuru i Venjena Gabrijela.