“Pojedinci idu u napad “1 na 5″ da bi dokazali da zaslužuju veću minutažu”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Najavljivao je Petar Mijović da protiv Arisa ne smije biti kiksa – poraz se međutim dogodio. Ratnici iz Soluna su osvojili Moraču (63:65) u 6. kolu grupe B Evrokupa gdje su domaći ispustili 16 poena prednosti iz prvog poluvremena.

>>> Plavi ispustili plus 16

Težak poraz koji je veliki udarac za naše ambicije u Evrokupu. Odigrali smo možda najboljih 15 minuta u sezoni na startu utakmice, ali zato i najlošijih 10 minuta u finišu. Vodili smo 38 minuta i na kraju smo izgubili utakmicu“, rekao je Mijović na konferenciji za medije nakon meča.

>>> VIDEO Pakao Morače dočekao Aris

Strateg Budućnosti je kazao da Aris nije iznenadio njega i njegove izabranike, ali da se strah zbog imperativa pobjede uvukao u njegov tim.

Znali smo da Aris igra sve utakmice na mali broj poena, da sa čestim odbranama umrtve ritam, to su uradili Turk telekomu, Lijetkabelisu, Gran Kanariji i Klužu. Loša poslednja četvrtina i loših tri minuta u finišu prvog poluvremena kada smo sa plus 16 pali na samo plus pet i ulili Grcima novu dozu samopouzdanja da mogu da se vrate u meč bili su ključni za konačan ishod. U trećoj četvrtini smo odbili njihov prvi nalet, odlijepili se na plus 10 i onda stali. Ne znam šta je razlog, da li je strah od pobjede, jer nemamo pravo na kiks, uglavnom birali smo loša rješenja u napadu. Gdje je pas trebao da ide, nije išao, protok lopte nije postojao uopšte, nismo napadali dovoljno agresivno po dubini driblingom, nismo se adaptirali na odbranu“.

Mijović i Rajt (Foto: Dejan Lopičić)

Mijović je pojedinim igračima prigovorio zbog soliranja.

Kada smo napravili prednost išli smo “1 na 5″, valjda da dokažemo da zaslužujemo veću minutažu. Sa takvim stavom međutim možeš samo da naštetiš ekipi. U poslednjoj četvrtini smo postigli samo sedam poena, a sa takvim učinkom ne zaslužuješ da slaviš”.

Mogla je Budućnosti ipak da sačuva perfektan učinak u Morači. Mekinli Rajt je promašio šut za pobjedu iz teške situacije.

Imali smo šut iz polu-pozicije, da li je bio kontakt ili ne nad Rajtom ne bih sad o tome. Smatrali smo da ima potencijal da riješi odlučujući napad “1 na 1”, ukoliko dođe do skupljanja njihove odbrane da vrati saigraču u boljoj poziciji, Aris nije skupio odbranu, Rajt je pokušao i nije pogodio. Vidjećemo, mora se desiti neka reakcija ne bi li se prodrmali. Evidentno je da imamo problem jer sa pojedinim petorkama na uspijevamo da razvijemo timsku košarku. Sjutra je novi dan, novi trening“, zaključio je Mijović.

B GRUPA

Utorak

Lijetkabelis – Burg 100:96

Srijeda

Kluž – Ulm 86:75

Turk telekom – Gran Kanarija 69:82

Budućnost – Aris 63:65

Šlonsk – Trento 75:84

Standings provided by Sofascore