CRNOGORAC PREDSTAVLJEN U OLIMPIJI

“Poslije 22 godine vraćam se kući”

Foto: facebook.com/kkcedevitaolimpija

Budućnost je ove sezone savladala i Crvenu zvezdu i Partizan u ABA ligi, a sledeće sezone se može očekivati još jedan tim koji bi mogao da parira evroligašima iz Beograda.

Olimpija iz Ljubljane je danas predstavila crnogorskog trenera, Zvezdana Mitrovića i tako stavila do znanja da ne želi da joj se ponovi prethodna sezona, kada je regionalno takmičenje okončala već u prvoj rundi plej-ofa.

Poslije 22 godine rada u inostranstvu, vraćam se kući. Rođen sam u našoj staroj zajedničkoj zemlji. Kada je počela ABA liga, bio sam pomoćnik u Budućnosti, tako da sam emotivan jer se vraćam u ligu u kojoj sam počeo trenersku karijeru. Cedevita Olimpija je zaista klub sa velikim imenom i tradicijom, ali to, nažalost, nije pratilo u poslednjih nekoliko godina. Motivacija je da napravimo korak naprijed i da izgradimo dobar, takmičarski i zdrav tim i da pokažemo dobru energiju na terenu i odigramo dobro“, rekao je Mitrović.

Zvezdovi planovi zavisiće i od novog sportskog direktora, Španca Čečua Mulera.

Potreban mi je kadar, lojalni ljudi, da stvorimo pravu energiju. Što se tiče igrača, pratimo bukvalno stotine igrača, ali nažalost naš budžet nije takav da možemo samo da kažemo: ‘Potpiši mi ovog’ i onda se to desi. Skauting je ozbiljan posao, a time se bavim i ja, sportski direktor i skaut. Trudimo se da dovedemo igrače koje želimo“.

Foto: facebook.com/kkcedevitaolimpija

Osvajač i najbolji trener Evrokupa iz 2021. godine je zatim govorio o planovima.

Prvi cilj je da napravimo dobar tim, a onda ćemo vidjeti šta će biti. Moj motiv je da pobijedim svaki tim. Za nekoliko dana upoznao sam sve u klubu i vidim da je klub dobro organizovan. Sada moramo da radimo mi na parketu, a za dobar rezultat potrebna nam je i sinergija. Naš cilj je da napravimo dobru atmosferu i napadnemo sve“.

Mitrović je zaključio da ljudi u Lubljani vole sport, ali da su potrebni rezultati i da bi volio da vidi punu dvoranu.

Želio bih da postoji kohezija između ekipe i naših navijača i da pokažemo borbenost i želju koju će i navijači osjetiti“.

Bivši crnogorski selektor je tokom karijerijere vodio Pikadili, Mogren, ukrajinske Himik Južnji, Budiveljnik, Azomvaš, francuske evroligaše Asvel i Monako i na kraju Galatasaraj.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare