“Pritisak je na meni, na igračima je samo da igraju”

Foto: Dejan Lopićić/Lob Sport

Ako je suditi po crnogorskom derbiju i tijesnom porazu u “Morači”, košarkaši Mornara se polaku uigravaju i u narednom periodu se mogu nadati tek drugom trijumfu u ABA ligi, prvom od kraja oktobra i utakmice sa Krkom.

U subotu od 17 časova na “Topolicu” dolazi Zadar.

Uz zid smo, nema koraka unazad, moramo da gledamo naprijed i da koristimo ovakve utakmice jer je evidentno da smo u usponu forme“, napravio je trener Barana Mihailo Pavićević uvod kojim počinje svako obraćenje medijima prije utakmice sada već mjesecima unazad.

>>> “Mornar je gladan i pun entizijazma, nesrećno su izgubili u Podgorici”

Strateg Mornara je zatim potvrdio:

Moramo da damo sve od sebe za pobjedu, jer nam svaka pobjeda život znači. Znamo da nas čeka jako zahtjevna i teška utakmica, znamo da moramo da damo sve od sebe, da moramo da budem hrabri, a ujedno i pametni i mudri – jednostavno da znamo kako da igramo jako protiv dobrog protivnika“.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Akcenat odbrane Barana će biti na najkorisnijem igraču regionalnog takmičenja, Luki Božiću. Pavićević ipak poručuje da su Zadrani dobro ukomponovana ekipa a ne jedan igrač.

Božić uglavnom pruža fantastične partije, a kada je tako Zadar je pobjeđivao ili bio blizu pobjede. Kada on nije na svom nivou redovno gubi. Ne želim tako da gledam na sve. Zadar je praktično ista ekipa od prošle sezone, a to je ogromna prednost u odnosu na veliki broj ostalih. Uigrani su, imaju svoj sistem i drže se njega i nije lako igrati protiv njih“.

Pavićević je kazao da je raspoloženje na treninzima u prethodnom periodu bilo odlično i da nema razloga da njegovi izabranici sjutra ne pruže maksimum.

Pritisak je na meni, a ne igračima, njihovo je samo da igraju. To im uvijek govorim“, rekao je na kraju Pavićević.

SATNICA 16. KOLA

Petak

18.00h Split – Cedevita Olimpija

Subota

17.00h Mornar – Zadar

Nedjelja

12.00 Mega – FMP

17.00h Krka – Budućnost

19.30h Crvena zvezda – Borac

21.00h SC Derbi – Igokea

Ponedjeljak

18.00h Cibona – Partizan

Standings provided by Sofascore