SAVO ĐIKANOVIĆ

“Protiv Pekovića je bilo nemoguće igrati”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Proslavljeni crnogorski košarkaš, Savo Đikanović, gostujući u podkastu Jao Mile govorio je o najtežim rivalima sa kojima se suočio tokom svoje igračke karijere.

Zanimljivo, posebno je izdvojio još jednog crnogorskog centra. Naravno, riječ je o nekadašnjem NBA asu i predsjedniku Košarkaškog saveza Crne Gore, Nikoli Pekoviću.

>>> Nikola Peković za Lob Sport

Đikanović je kazao kako je protiv stamenog Pekovića bilo gotovo nemoguće igrati.

“Sigurno Peković! Protiv njega je bilo nemoguće igrati. To je bio čovjek koji je bio dominantnan u tom reketu. Uhvatio sam ga i u Atlasu, i u Partizanu, i u Panatinaikosu, ali tada je bio najjači. To je ono pred NBA ligu, nisi mogao da igraš protiv njega”, kazao je Đikanović.

Istakao je i Dejana Tomaševića kao jako nezgodnog igrača.

Dejan Tomašević je bio vrlo nezgodan igrač. Možda ga niko ne spominje, ali je on bio mnogo, mnogo, mnogo opasan igrač. I pričao je dosta. Volio je da priča, da te provocira, taj “trash talk” prvi koji sam ja upoznao. Ali ono što je kod njega bilo, igrao protiv Zete, protiv Lovćena, protiv Panatinaikosa – on je igrao isto. Isto je davao maksimum i isto se svađao sa svima i isto je provocirao igrače. Meni je to bio šok. Ja nikada nisam odigrao pripremni period dobro. Jednostavno nisam bio spreman da sad pripremni period budem na maksimumu. Taj čovjek je igrao protiv tih nekih “š” ekipa najbolje što je mogao. To me je fasciniralo kod njega“, otkrio je Đikanović.

Ipak, dilemu nema kada je u pitanju najteži rival za čuvanje.

Ali je definitivno Nikola Peković bio najteži za čuvanje“, zaključio je nekadašnji igrač Olimpijakosa.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare