PETAR POPOVIĆ PORUČUJE NAKON PUTA

“Prvi put sam među starijima, korisne provjere u Atini”

Sjutra sa Grcima. Foto: FIBA

Košarkaši Crne Gore nakon devet dana priprema u Podgorici, danas u popodnevnim časovima letom preko Istanbula doputovali su u Atinu. Nakon kratkog odmora, naša reprezentacija u dvorani “Mira i prijateljstva” odradila je trening, prvi uoči sjutrašnjeg meča protiv Grčke, na startu Akropolis kupa.

Poslije par dana priprema u Podgorici doputovali smo u Atinu, gdje ćemo imati priliku da u okviru jakog turnira odigramo dvije kontrolne utakmice, koje će biti jedine provjere uoči nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Sigurno da će mečevi protiv Grčke i Bahama, koji takođe igraju kvalifikacije za Olimpijske igre biti izuzetno jaki, ali i veoma korisni, da vidimo u kakvom smo stanju i određene stvari da provjerimo nakon mini priprema u Podgorici. Naravno, kao i svaki pripremni turnir koristiće nam da vidimo šta možemo da popravimo, da budemo bolji, kako bi što spremniji otputovali za Rigu na olimpijski turnir“, rekao je reprezentativac Petar Popović.

Kapiten Budućnosti uvjeren je da će naša reprezentacija u Letoniji nastojati napravi podvig. Domaćin kvalifikacionog turnira od 2. do 7. jula je Riga, a Crveni su u grupi sa Brazilom i Kamerunom. Dvije selekcije prolaze u polufinale, a ukrštaju se sa grupom u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini. Pobjednik turnira ide u Pariz.

Ovo je za nas prvi turnir ovakvog tipa, možda malo čudan termin, odmah nakon napornih sezona, ali trenirali smo zaista dobro u Podgorici i nadam se da smo spremni da se pokažemo u što boljem svijetlu. San svih nas je da odemo na Olimpijske igre, a u kvalifikacijama gdje se igra u turnirskom sistemu, mislim da imamo šanse i nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo ostvariti rezultat koji svi sanjamo“, optimistično je poručio Popović.

Foto: FIBA

Crna Gora je prvi put u prilici da se bori za Olimpijske igre, a naša reprezentacija prilično je oslabljena. Ali, i pored toga Cetinjanin vjeruje u ovaj tim.

Poznato je da je selekcija podmlađena, ali mislim da baš ta mladost može biti naš adut. Naravno, pored toga i energija koja mora biti na izuzetnom nivou. Moja generacija (96. godište), prvi put je među starijima u reprezentaciji, tako da je to novitet, ali motiv i borbenost moraju da nas krase na svakoj utakmici“, zaključio je Popović.

Crna Gora igra sjutra protiv Grčke u okviru prvog kola Akropolis kupa igrati od 19 časova.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare