Šampion uzvratio udarac i deklasirao Lejkerse

Foto: Twitter (Printscreen)

Upisali su LA Lejkersi brejk u prvom meču, ali je sinoć aktuelni šampion uzvratio udarac – Golden Stejt je slavio 127:120 i izjednačio na 1:1 u seriji.

Vodili su Lejkersi nakon prve četvrtine (33:26), ali je onda uključen prekidač – šampionski mod. Zaigrali su “ratnici” kao u transu, bili rastrčani, a Klej Tompson i Stefon Kari raspucani. I to znači samo jedno – potop za rivala.

Golden Stejt je u drugoj i trećoj četvrtini ubacio 84 poena (41 u drugoj, 43 u trećoj), a u tom preiodu primili su samo 47, pa je pred posljednjih 12 minuta semafor pokazivao – 110:80.

Već tada je sve bilo jasno, u nastavku je viđeno odrađivanje posla.

Klej Tompson je bio najefikasniji sa 30 poen (8-11 trojke). Kari je dodao 20 koševa i 12 asistencija, dok je sjajan bio i Drejmond Grin sa 11 koševa, isto toliko skokova i devet asistencija.

Na drugoj strani Lebron Džejms je bio najboji sa 23 poena, Rui Hačimura je dodao 21, dok je Entoni Dejvis imao “samo” 11 poena.

Serija se sada seli u Los Anđeles gdje se igraju treća i četvrta utakmica, dok se peta igra ponovo u San Francisku. Treća utakmica na programu je u noći između subote i nedjelje.