MARKO SIMONOVIĆ PRED OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

“Šansa koja se ukazuje jednom u životu”

Foto: FIBA

Košarkaši Crne Gore otputovali su za Rigu, gdje će se od utorka do nedjelje boriti za plasman na Olimpijske igre. U Letoniji se ekipi Boška Radovića pruža istorijska šansa da kruniše dobre rezultate urađene tokom prethodnih godina.

>>> “Nemamo pritisak da moramo da osvojimo turnir, ali smo svjesni istorijske šanse”

Jednom u životu se ukazuje ovakva šansa“, nema dilemu centar Marko Simonović.

Stasiti Kolašinac je zadovoljan pripremama.

Trudili smo se da se spremimo na što bolji način. Očekuju nas zahtjevne kvalifikacije, prvo moramo da prođemo grupu sa Brazilom i Kamerunom, veoma kvalitetnim reprezentacijama. Očekuju nas teške utakmice, trudićemo se da do prvih mečeva još podignemo formu“.

U konkurenciji Crne Gore, Brazila i Kameruna dvije selekcije će se plasirati u polufinale. Zatim slijedi ukrštanje sa drugom grupom gdje su domaćin Letonija, Gruzija i Filipini.

Još nismo radili timski skauting. Individualno smo pratili Brazil protiv Slovnije. Kvalitetna su ekipa, ali ćemo probati da pružimo svoj maksimum. Ponavljam, ovo je jedinstvena prilika da poslije toliko godina, gdje radimo dobre stvari na evropskim i svjetskim šampionatima da se plasiramo na Olimpijske igre. Motivisani smo da radimo najbolje što možemo na treninzima i protiv svih rivala“.

Foto: FIBA

Bivši košarkaš, između ostalih, Čikago Bulsa, Crvene zvezde i Bešiktaša, a od nedavno Bahčešehira će u Rigi imati novu ulogu. Uz Nikolu Vučevića će biti naša glavna osovina na centarskim pozicijama.

Ovo mi je treće ljeto u kontinuitetu sa reprezentacijom, imam zahtjevnu ulogu što mi prija. Hendikepirani smo odustsvom iskusnijih igrača, ali tu su mladi momci, gladni uspjeha i spremni da pruže maksimum“.

Crnogorski su tokom priprema odigrali dva kontrolna meča na Akropolis kupu sa Grčkom i Bahamima i ubilježili polovičan učinak.

Prvu utakmicu smo odigrali nakon samo sedam dana priprema i možda nije izgledalo sve kako smo željeli. Selekcija Grčke je kvalitetna ekipa, sa vrhunskim individualcima i favoriti su da iz svoje grupe idu na Olimpijske igre. U drugom meču protiv Bahama smo pokazali reakciju i drugačiju igri, izvukli pobjedu koja nam znači na samopouzdanju pred put u Letoniju”, zaključio je centar crnogorske reprezentacije Marko Simonović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare