Šehović: Uvijek ću se sa puno emocija sjećati plavo-bijele noći i proslave na trgu

Profesionalni dizač trofeja: Suad Šehović (foto: ABA)

Sead Šehović je tokom poslednje decenije praktično sinonim za košarkaški klub Budućnost. Bjelopoljac, uvijek spreman da „pogine“ na parketu odavno je postao ljubitelj plavo-bijelih navijača. Kao kapiten predvodio je klub iz Njegoševog parka do jedine titule u ABA ligi, 2018. godine.

Šehović se za naš vremeplov podsjetio nevjerovatnog uspjeha.

Najdraži trofej u karijeri i uvijek ću se sa puno emocija sjećati  tog dana“, kratko i jasno je rekao Šehović da mu mnogo znači osvajanje regionalne titule sa „plavima“.

Suad kaže da je to osjećaj kakav se ne može opisati, jednostavno to morate da doživite.

Jedan nevjerovatan osjećaj, pun emocija i adrenalina… Dugo poslije osvajanja titule u ABA ligi Podgorica je bila plavo-bijela. Kada se samo sjetim te “plavo-bijele noći” i proslave na trguBio je to dan za istoriju – prva titula Budućnosti u ABA ligi, povratak nakon puno vremena u Evroligu”.

Suad Šehović sa Nikolom Ivanovićem (foto: ABA)

Osjećali su Šehović i drugovi tada kao da je cijeli grad i država uz njih.

Taj uspjeh je digao na noge grad, državu i sve koji su voljeli sport i navijali za Budućnost“.

Naredne sezone su u Podgorici dolazili i padali velikani evropsko košarke – Barselona, Real, CSKA Moskva…

Podatak da će najbolji evropski klubovi doći u „Moracu“, da će Podgorica biti jedan od 10 ili 11 košarkaški gradova Evrolige, da će naša publika gledati evroligašku Budućnost protiv najboljih igrača i timova u Evropi je mnogo značila svima”.

Ambijent pred treći meč finala plej-ofa (foto: ABA)

Tadašnju finalnu seriju plej-ofa ABA lige obilježila je drama u tri u od četiri utakmice. Nije bilo lako izdržati prirtisak u dvorani „Aleksandar Nikolić” u Beogradu, ali su izabranici Aleksandra Džikića uspjeli da naprave brejk u prvom meču i kasnije, nošeni velikom podrškom sa tribina „Morače” stignu do toliko željenog pehara.

Tenzije su postojale. Osjećali smo veliki pritisak, nije bilo lako spremiti se za te duele. Naravno, znali smo i išli smo na kartu da pokušamo da pobijedimo u Beogradu jednu utakmicu i upravo to se desilo. Dobili smo prvi meč i onda je sve bilo lakše… „Moračadupke puna, treća utakmica puna neizvjesnosti, čak i promašen zicer Crvene zvezde za pobjedu. Ostao nam je još jedan korak da ispunimo snove. Dali smo u tom trenutku i više od svojih mogućnosti i vratilo nam se. Prva titula je došla u Podgoricu“, prisjetio se Suad Šehović.