“Sjutra ću da se isplačem”

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Samo su u prvoj četvrtini košarkaši Sutjeske zaostajali za Šenčurom. U ostatku meča su konstantno vodili i upisali prvu pobjedu u prvom nastupu na drugom turniru ABA 2 lige na Zlatiboru – 89:74.

>>> Sutjeska uspješno startovala na Zlatiboru

>>> Podgorica lako sa Šibenkom

Šef stručnog štaba Nikšićani Dragan Nikolić bio je emotivan nakon utakmice.

U ovom momentu ima boljih analitičara da objašnjavaju šta je presudilo u meču, ja ću to drugima propustiti. Dvije su stvari bitne da se kažu što se mene tiče danas. Prva je da svi u klubu posvećujemo pobjedu povrijeđenom Vladimiru Tomaševiću, našem košarkaškom vezivnog tkivu koji nije u mogućnosti da nam pomogne zbog teške povrede. Vratiće se, nadam se Tomaš do Nove godine ili malo kasnije. To je što se tiče tima, što se tiče mene lično, sjutra je težak dan u mom životu, navršava se godina od smrti mog oca Jovana Nikolića. Ovom prilikom da kažem da sjutra neću biti profesionalac nego ću biti od krvi i mesa, na groblje da se isplačem i oplačem svog oca i majku, kao i svaki put. Jovanu Nikoliću ide ova pobjeda, a za sve ostalo na ovom prelijepom Zlatiboru ću se osjećati kao domaćin nekom narednom prilikom“, rekao je Nikolić.

Bivši plejmejker, između ostalih i podgoričke Budućnosti, sada trener Šenčura, čestitao je Nikšićanima pobjedu.

Sutjeska je glavni kandidat za osvajanje ABA 2 lige. Imaju iskusnog trenera i igrače koji taj epitet zaslužuju. U više navrata smo uspijevali da se vratimo u meč, ali kada je trebalo da budemo najkoncentrisaniji, pravili smo greške u napadu, imali puno otvorenih šuteva koje nismo pogodili. Sa druge strane Sutjeska je sve naše kikseve kažnjavala, za razliku od nas Nikšićani su pogađali otvorene šuteve i mirno završili utakmicu. Zadovoljan sam kako su se moji momci borli, željeli su da se vrate, ali želja nije bila dovoljna večeras“, rekao je Pavković.