ABA LIGA, 26. KOLO

Studenti diplomirali!

Slavlje podgoričkog tima, uprkos porazu u Laktašima, FOTO: ABA liga
Slavlje podgoričkog tima, uprkos porazu u Laktašima, FOTO: ABA liga

Poraz koji ne boli za košarkaše SC Derby-a u meču 26. kola ABA lige. Poraz koji predstavlja uspjeh crnogorske košarke. Poraz koji je zapravo istorija podgoričkog kluba! Igokea – SC Derby 75:74 u Laktašima, za plasman “studenata” u plej-of regionalnog takmičenja.

Izabranici Andreja Žakelja su zbog koš razlike mogli sebi da dozvole poraz do -5, u finišu drugog kvartala zaostajali su čak -13, ali nijesu dozvolili da drhte u Baru (tek, mimo svih rasporeda, treba da se odigra zaostali meč Mornara i Igokee u Topolici).

Ključna je bila treća četvrtina tokom koje se naš predstavnik poenima Tasića, Džeksona i Megija potpuno vratio u meč. U posljednjem kvartalu mnogo drame, Igokea je trojkom Jošila stigla do željene predsnosti (63:56), ali su borbeni studenti poenima Slavkovića definitivno riješili pitanje plasmana u plej-of.

Tamo ih čeka prvoplasirana ekipa ABA lige, Partizan ili Crvena zvezda. Bez obzira na kvalitet predstojećeg rivala, Žakelj i družina napravili su veliki rezultat generalno za crnogorsku košarku koja će treći put u istoriji imati dva predstavnika u plej-ofu regionalnog takmičenja.