Studenti i Slovenac – dobitna kombinacija: “Tim je po mom ukusu”

Jakara tokom utakmice sa FMP-om, FOTO: ABA LIGA/FMP/Ivica Veselinov
Jakara tokom utakmice sa FMP-om, FOTO: ABA LIGA/FMP/Ivica Veselinov

Savršen debi Dejana Jakare u ABA ligi! Novi trener SC Derby-a je sa svojim timom odnio sav plijen iz Železnika pobjedom nad FMP-om u 9. kolu reginalnog takmičenja – 86:99.

Jakara je u taboru Studenata naslijedio sunarodnika Andreja Žakelja koji se preselio u Budućnost VOLI. Očigledno da mladom podgoričkom sastavu prijaju Slovenci…

<<< Uspješan debi Jakare, SC Derbi na pogon Kamenjaša i Pavlićevića do pete pobjede

“Moram da se zahvalim svima u upravi kluba na način kako su me dočekali i na svemu šta su uradili za mene u ovih nekoliko dana”, bile su prve riječi Jakare nakon trijumfalnog debija, a zatim je dodao:

“Nadam se da sam povjerenje koje sam dobio na neki način vratio ovom utakmicom. Dobra i čvrsta utakmica. Nijesam ni sam očekivao da će na kraju biti ovakva razlika, jer možda i to nije realno stanje bilo na parketu. Svejedno, kad smo imali fokus sve smo radili kako smo se dogovorili i kako treba. Naravno, bilo je i padova. Ali meni kao novom treneru još nije lako da pronađem sve rotacije i da znam sve igrače koji mi odgovaraju. Čestitike momcima. Zaslužena pobjeda.”

Koliko je ovo važna pobjeda za Jakaru i košarkaške SC Derby-a najbolje govori i predstojeći raspored crnogorskog predstavnika u ABA ligi – naredni rivali su Mega, Partizan, Crvena zvezda i Budućnost.

“Ovo je tim po mom ukusu. Ima tu momaka sa mnogo agresije, koji mnogo trče, to slično smo radili svih ovih godina dok sam bio u Heliosu. Moram da vidim još koliko su momci sposobni da razmišljaju. Tek je početak, bićemo još bolji”, opravdano je optimističan novi trener Studentskog centra.