Studenti otvaraju šestu etapu regionalnog takmičenja: Disciplinom do pobjede

Obri Dokins jedan je od najboljih košarkaša SC Derby-a, FOTO: ABA liga
Obri Dokins jedan je od najboljih košarkaša SC Derby-a, FOTO: ABA liga

Poslije tijesnog poraza u Ljubljani od Cedevite Olimpije, košarkaški SC Derby-a povratak na pobjednički kolosjek tražiće već sjutra u podgoričkoj Morači. Naš predstavnik na startu 6. runde ABA lige ugostiće ekipu Krke.

“Čeka nas teška utakmica protiv tima koji je vrlo neugodan, koji igra sa dosta energije, trčanja. Izuzetno su opasni što su pokazali i na posljednjoj utakmici u Baru, gdje su bili na pragu pobjede.
Moramo da poštujemo dogovor sa treninga i priprema, da odigramo fokusirano i energetski na visokom nivou. Želja za pobjedom mora biti prisutna od prvog minuta, ne smijemo dozvoliti oscilacije u igri i samo tako ćemo doći do novih bodova”
, poruka je trenera Studenata Andreja Žakelja.

U dosadašnjem toku regionalnog takmičenja SC Derby ima tri pobjede, a Krka samo jednu.

“Ovo je trenutak kada zajedno kao tim moramo pokazati našu snagu, odlučnost i posvećenost. Pobjeda je cilj, a zajedno to možemo postići. Naša odbrana će biti ključna, jer će nam ona omogućiti kontrolu nad utakmicom. Moramo biti disciplinovani u skoku i braniti tranzicione napade, raditi zajedno, komunicirati na terenu i zaustaviti njihove ofanzivne prijetnje. Svaki blok i svaka lopta će biti važni za našu pobjedu zato koncentracija mora biti na maksimumu”, jasne su poruke Vasilija Baćovića.

Pretprošle sezone timovi su odbranili domaće terene – SC Derby je ubjedljivo slavio u Podgorici 86:76, a Krka u Novom Mestu 87:70.

Meč 6. kola ABA lige igra se u četvrtak od 19 sati.