DAVID MIRKOVIĆ U IDEALNOJ PETORCI

Studenti zasijali u evropskoj eliti

Foto: Filip Roganović/Evroliga

Evroligin Adidas Next Generation turnir završen je u Podgorici, a na njemu smo se još jednom uvjerili kakav je talenat David Mirković, ali i da u redovima ekipe Petra Mijovića ima još momaka koji predstavljaju svijetlu budućnost crnogorske košarke.

Centar SC Derbija izabran je u idealnu petorku turnir, a uz njega tu su još Hugo Gonzales iz Real Madrida koji je MVP, Ivan Harčenkov iz Bajerna, Elefterios Liotopulos iz Next Generation tima i Ismail Dianj iz Reala.

David je nakon tri dana takmičenja u Podgorici bio najbolji poenter sa 22,3 poena po meču, najbolji skakač sa 13 skokova po utakmici, te igrač sa najviše indeksnih poena (26,5).

Još jedan član podgoričkog tima je u samom evropskom vrhu – Luka Đurović lider je po broju ukradenih lopti, u prosjeku je imao tri ukradene lopte.

Najbolji bloker turnira je Maruan Čičić sa 2,8 blokada po meču, a sa 9,8 skokova je treći skakač, a drugi je po broju indeksnih poena (24,5).

Da podsjetimo, SC Derbi je upisao tri pobjede (Šole, Alba i Bajern Minhen), a tijesan poraz u posljednjim sekundama košta je mlade Studente plasmana u finale.

Turnir je osvojio Real koji sa sve četiri pobjede čekirao kartu za fajnal-for koji se igra u Berlinu.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare