Tavares: Lesor je sjajan igrač ali znamo da igramo protiv njega

Foto: Real Madrid BC

Večeras će u “Štark areni” (20:30) pokušati Real Madrid da ostvari drugi trijumf protiv Partizana i prenese seriju i odlučujući meč u Madrid. Niko do sada nije uspio da se iz deficita od 2:0 vrati i trijumfuje ali iz redova Madriđana vjeruju u čuda, a najviše u Valtera Tavaresa.

Nosio je Tavares uz Najdžela Vilijamsa Gosa na leđima Real do pobjede u utorak, a izjavio je da je znao da će igrati puno.

Kada se Poarije pobrijedio znao sam da ću puno minuta provesti na terenu, ali zato sam i ovdje.”rekao je Tavares koji je imao 26 poena i 11 skokova u prethodnom meču.

>>> Tavares MVP treće runde plej-ofa Evrolige

Nije imao Željko Obradović rešenja za Tavaresa. Smailagić je odigrao dobar meč ali kada god bi se prišlo u reketu gorostasni centar bi u većini slučajeva zatvorio sve prilaze košu. Ipak imaće za večerašnji meč crno bijeli spremnog Matija Lesora kome ističe suspenzija.

Lesor je sjajan igrač, među najboljima u Evropi, ali znamo kako da se postavimo i šta da uradimo. Naše je da damo sve od sebe i da seriju vratimo u Madrid i tamo pokušamo da izborimo preokret i fajnal for“, rekao je MVP treće runde plej – ofa.

Kratko se na prethodni meč osvrnuo i Najdžel Vilijams Gos i rekao da su ovo veoma duge serije i utakmice.

Imamo situaciju da napravimo dobar sledeći korak. Ja sam bio ključan u tom bitnom napadu na kraju ali smo znali da zadržimo smirenosst i tempo. Ovo su veoma duge utakmice i moramo biti skocentrisani tokom cijelog meča“, rekao je nekadašnji plej Partizana.