Tejtum: Želio sam da se opustim, najbolju košarku igram kada se zabavljam

Partiju za sva vremena odigrao je Džejson Tejtum sinoć u sedmom meču protiv Filadelfije. Vodio je svoj Boston do finala, a nakon meča je bio otvoren.

Bili su Seltiksi tokom serije u teškoj situaciji, ali pokazali su šampionski mentalitet i zakazali finale Istoka protiv Majamija.

Posle prošle utakmice, koju sam završio dobro, ali nisam odigrao kako treba u većem dijelu meča, bio sam uzbuđen što smo imali još jednu šansu da se podignemo i vratimo. Uzbudilo me je što smo mogli pred svojim navijačima da pobijedimo i odemo dalje“, rekao je Tejtum nakon meča.

Boston se izvukao u šestoj utakmici. Novinare je zanimalo da li je taj ludi finiš uticao na ovakvu partiju u sedmom meču.

Vjerovatno da, prolazilo mi je kroz glavu. Bili smo na konopcima, imali su nas, ali smo pronašli način da pobijedimo“, dodao je Tejtum.

Kako sinoć, tako i mnogo puta prije, Džejson je pokazao da poenterski može da bude lider tima. Međutim…

Tokom karijere pokušavam da stalno napredujem. U redu, mogu da postižem poene i to je nešto što me prati cijelu karijeru, ali ako želim da budem najbolji igrač ili jedan od najboljih, moram stalno da se pitam šta je to što mogu da uradim na oba kraja terena, ne samo da postižem koševe. Moram da dominiram u svim aspektima, da uhvatim što više lopti, da dijelim asistencije, da igram dobru odbranu. To podigne i moje saigrače, kada me vide kako se borim i bacam na parketu za svaku loptu. To nam daje dodatnu energiju. Pokušavam da nađem sve moguće načine da pomognem timu i dominiram u svim aspektima“, nema dilemu.

Šesti i sedmi meč – razlika nebo i zemlja, kada je u pitanju Džejson Tejtum. Šta se to promijenilo?

Pred šestu utakmicu sam bio previše fokusiran, previše stegnut. Razmišljao sam šta treba da uradim da bismo pobijedili. Sada sam bio mnogo opušteniji, smijao sam se, šalio – bio sam ja. Kada se zabavljam igram najbolju košarku. Zato sam želio da se opustim, izađem na parket i zabavim se. Prisjetio sam se prije sedme utakmice koliko je važno biti opušten, kako sam to radio kao klinac, igrao se košarke. Tada mi se utakmica otvorila. Nisam razmišljao o pritisku i šta će ko reći“, otkriva Tejtum.

I na kraju – malo o Džoelu Embidu. Uz mnogo polemika osvojio je MVP nagradu, ali kada je bilo najpotrebnije nije bio ni blizu potrebnog nivoa.

Igrali smo tri puta u plej-ofu, četiri puta tokom ligaškog dijela. S njim sam jako blizak, drago mi je što je postao MVP. Treniramo zajedno tokom ljeta, stalno smo zajedno u Los Anđelesu. Vidio sam koliko je truda uložio da postane MVP. Zaista sam srećan zbog njega“, poentirao je Džejson Tejtum.